Kjartansson: – Min skyld at vi taper

Vidar Örn Kjartansson sløste med sjansene og Bodø/Glimt viste nok en gang hvorfor de er suverene serieledere da de slo Vålerenga 2-0 i Eliteserien søndag. Etterpå tok han seg all skyld.

Av Mathias Eftedal

Kasper Junker og Philip Zinckernagel sto for målene for Glimt, som var svært giftige da de fikk muligheten før pause.

Giftig var ikke Vidar Örn Kjartansson, som misset kjempesjanser på stillingen 0-0, 0-1 og 0-2.

– De utnyttet sjansene sine, det gjorde ikke vi. Det er uakseptabelt for meg ikke å score minst ett eller to mål i dag. Det var min feil i dag. Sånn er det, jeg tar skylda, sa Kjartansson til Eurosport etter kampen.

Junker scoret for første gang i Eliteserien etter skadeavbrekket siden bortekampen mot nettopp Vålerenga 8. august. Det var åpningsmålet etter et fantastisk forarbeid fra Jens Petter Hauge.

Samme Hauge skjøt en pinlig dårlig straffe rett etter pause, men Glimt klarte likevel å sikre inn 2-0-seieren selv om de måtte spille de siste 20 minuttene av kampen med 10 mann etter at Marius Lode ble utvist.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var veldig fornøyd med prestasjonen før pause, men ikke uttellingen.

– Vi viste at vi har kapasitet til å ta dem. Vi har tre store sjanser som vi brenner. Det er helt jevnt i sjansestatistikken. Men de er effektive og de har flere spillere som er gode avsluttere. Derfor er de Norges beste lag, sier Fagermo til Eurosport.

Jens Petter Hauge mente Vålerenga var en skuffelse ut fra hva de hadde avrslet på forhånd.

– De leverer ikke noe før pause. Det burde de med alt som ble sagt, sa Hauge, som var god før pause, men bommet på straffe og en kjempesjanse etter hvilen.

Han bekrefter overfor Eurosport at det ikke er sikkert han blir i Glimt ut sesongen. Overgangsvunduet lukker 5. oktober.