King mistet smaks- og luktesansen

Joshua King har som den femte spilleren i det norske landslaget fått påvist koronasmitte.

King har vært syk de siste dagene etter først å ha testet negativt.

Det var Kings klubb Bournemouth som meldte om den positive prøven via Twitter fredag ettermiddag.

Til Dagbladet sier landslagsspissen at han reiste til England søndag og fikk covid-19-symptomer tirsdag kveld.

– Jeg var tett i brystet. Da jeg sto opp onsdag, var jeg også dårlig. Jeg kontaktet legen. De ba meg komme selv om jeg ikke følte meg bra. Jeg ble sendt hjem uten å ha vært i kontakt med lagkamerater. Torsdag morgen testet de meg, sier King.

Fem smittede

 

Tidligere fredag opplyste Norges Fotballforbund at de hjemlige spillerne Patrick Berg, Markus Henriksen og Marius Lode, som har vært i karantene på spillerhotellet i Oslo, er smittet.

Samtlige spillere i den norske landslagstroppen ble plassert i karantene sist fredag fordi Omar Elabdellaoui testet positivt på viruset. Han og King omgås ofte på landslagssamlinger.

– Omar og jeg henger sammen på landslagssamling. Vi spiller bordtennis og Fifa sammen, sier King.

Mistet smaks- og luktesansen

 

King må isoleres hjemme i ti dager fra første dag med symptomer. Samtidig har klubben hans startet jobben med å kartlegge 28-åringens nærkontakter.

Bournemouth-spissen sier at han ikke føler seg bra, men bedre fredag enn torsdag.

– I går var det ganske ille. Jeg følte meg svak, jeg hadde vondt i hele kroppen, jeg hadde ikke matlyst, jeg hadde ikke smak og jeg hadde ikke lukt. Jeg føler meg bedre i dag.

– I Uefa-protokollen tar man høyde for smitterisiko, men målet er å eliminere videre smitte internt og å forhindre smitte til storsamfunnet. I vårt tilfelle var total isolasjon av smittet spiller første grep. Sannsynligvis har denne (Elabdellaoui) vært smitteførende samme dag som positiv test ble avlagt (torsdag 12.11.). Regler for smittevern er fulgt, men mest sannsynlig har én eller flere spillere hatt nær nok kontakt med den aktuelle spilleren til å pådra seg smitte. De tre spillerne var tilnærmet symptomfrie natt til fredag, sier landslagslege Ola Sand til NTB