King måtte stå over trening på grunn av ryggtrøbbel

Joshua King var ikke i aksjon under torsdagens landslagstrening i Reykjavik. En sår rygg førte til at Bournemouth-angriperen satte seg på tribunen.

Av Sjur Natvig

REYKJAVIK: King har slitt litt med ryggen i en periode, men er ifølge landslagets presseansvarlige Svein Graff fortsatt aktuell for bortemøtet med Island lørdag.

Rosenborg-spillerne i landslagstroppen, Birger Meling, Tore Reginiussen og Vegar Eggen Hedenstad, spilte alle 120 minutter i cupen onsdag. De jogget bare lett rundt banen torsdag.

Derimot var Ghayas Zahid i aksjon på feltet, for aller første gang som del av Norges A-landslagstropp. Kypros-proffen ble kalt inn etter Mohamed Elyounoussis forfall onsdag. Zahid var hjemme i Oslo og kunne enkelt slutte seg til landslagstroppen som torsdag reiste til Island.

Lagerbäck ble på sin pressekonferanse i Reykjavik spurt hvorfor Zahid ble innkalt bare noen timer etter at landslagssjefen sa at Moi ikke ville bli erstattet i troppen.

– Vi satte oss ned og snakket om det. Det er noen spørsmålstegn, og Rosenborg-spillerne har 120 minutter i beina. Vi vil ha full tropp lørdag. Vi har fulgt med Ghayas, men ikke sett ham live. Dette er en god anledning, og han var klar og veldig positiv da vi ba ham bli med, selv om vi ringte sent, sa svensken.

Han kunne ikke garantere APOEL-proffen spilletid.

– Vi mangler noen spillere, og samlingen blir ikke helt som planlagt. Jeg kan ikke si hvor mange endringer det blir mellom de to kampene, men jeg kan ikke garantere at alle i troppen kommer til å spille, sa han.

Ola Kamara spilte MLS-kamp onsdag før han reiste til landslagssamling. Han rakk ikke torsdagens trening, men ville neppe trent stort rett etter kamp og en lang flytur.

Lars Lagerbäck hadde torsdag 19 spillere i full vigør på Laugardalsvöllur, der det lørdag kveld er kamp mot Island. Treningen ble stengt for journalister og andre utenforstående etter oppvarmingen.

Fredag skal Norge trene på Breidabliks bane i Kopavogur utenfor Reykjavik. (NTB)