Kilde sjanseløs i vannet og saltet VM-kombi: – Helt unødvendig

Under krevende forhold ble det umulig for Alexander Aamodt Kilde å kjempe om VM-medalje i mandagens superkombinasjon. Gullet gikk til Alexis Pinturault.

Kilde lå på 3.-plass etter en godkjent utfordel, men slalåmrennet noen timer senere var av det tøffe slaget. På sent startnummer slet fartsspesialisten fra Bærum som mange andre med føret og ble til slutt nummer 22.

26-åringens forsprang forsvant fort nedover den nokså korte Åre-traseen. Til slutt ble han slått av verdensmester Pinturault med 2,28 sekunder. Franskmannen, som var nummer 24 etter utforrennet, tok gullet foran slovenske Stefan Hadalin. Det skilte 24/100 sekund mellom dem. Bronsen gikk til Marco Schwarz fra Østerrike.

Kilde ristet oppgitt på hodet da han var i mål og så tiden på lystavla.

– Sjanseløst. Jeg ga det en sjanse helt øverst, men når det slår om sånn blir det dårlig timing for oss fartskjørere. Det var vanskelig, og jeg så jo hvor mye folk tapte, sa han til NRK.

Vann og salt

Den svenske VM-arrangøren valgte å vanne og salte siste del av slalåmløypa. Det fikk Kjetil Jansrud til å reagere da han var i NRKs utendørsstudio før andre del av kombinasjonsrennet.

– Dette er noe av det dummeste jeg har sett. Jeg mener løypa var mer enn bra nok, sa den nybakte verdensmesteren i utfor.

– Det var helt unødvendig å gjøre, spør du meg. Men det er sånt som skjer når man prøver å redde noe som egentlig er bra. De bommet litt, men alle kan gjøre feil, sa Kilde til NRK.

Det ble store avstander på resultatlista utover i slalåmen. Dominik Paris, som var best i fartsrennet, havnet til slutt 1,51 sekunder bak Pinturault.

I utforen var Kilde 38 hundredels sekund svakere enn Paris. Ryan Cochran-Siegle var toer, 0,03 sekund bak italieneren.

Oppkjørt

Rasmus Windingstad imponerte med solid utforkjøring, men trøblet i en stadig mer oppkjørt slalåmløype. Han klatret til slutt opp fra 19.- til 13.-plass.

– Når det blir spor, må man kjøre litt lenger for hver løper som går, sa Windingstad til NRK.

En annen fartsspesialist, Adrian Smiseth Sejersted, var også blant de raskeste i utfordelen. Han kjørte inn til 9.-plass, men falt ikke uventet flere plasser etter slalåmen og ble nummer 16.

Det gikk ikke fort for slalåmspesialisten Sebastian Foss Solevåg i utfordelen, der han ble nummer 32. Etter slalåmrennet falt han ned to plasser.

(©NTB)