Sport

KFUMs plan uten sjefen

KFUMs kaptein og strateg Stian Sortevik må stå over lørdagens avgjørende kamp mot Sogndal på Intility.

Daniel Fredheim Holm, kan bli erstatter i den sentrale midtbanerollen, men har vært lenge ute.

Større bane

– Det blir en annen type spiller, om ikke Daniel blir klar. Så må bare Daniel føle at han er 100 prosent. Fordelen er at det er større bane. På trangere baner så er Stian såpass god at han klarer å løse visse situasjoner, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Forutsetningene er klare foran siste runde i OBOS-ligaen:

Vinneren av kampen får den ettertraktede fjerdeplassen, taperen kan miste kvalifiseringen. Med uavgjort er begge sikret plass i opprykkskampen.

Stor tropp

Isnes minner om at laget har klart seg før uten Sortevik på plass.

– Jeg skal dra deg ett år tilbake. Egersund her. Da tror jeg han blir byttet ut tidlig eller at han kaster inn håndkleet på oppvarminga. Vi må vinne. Haakon Stavrum kommer inn og tar vare på muligheten, vi spiller en veldig god kamp mot Egersund og vinner, og får kvalik, sier Isnes.

Alle lag som skal hevde seg må ha bred nok stall.

– Vi har brukt nesten hele troppen denne sesongen. Det tror jeg er viktig. Fotball er fellesskap. Hvis vi hadde stått med den samme elleveren hele sesongen, hva hadde da 12, 13.–21 følt? Jeg veit hva de hadde følt, for jeg har vært i den samme situasjonen sjøl som spiller, sier han.

Fire plasser

Start er sikret kvalifisering, KFUM Oslo, Sogndal, Nest-Sotra og Kongsvinger kjemper om de tre siste plassene. Avspark lørdag klokka 15.30.

Mer fra Dagsavisen