Sport

KFUMs jubelreise fortsetter

(KFUM Oslo - Kongsvinger 2-0). KFUM setter klubbrekord for hver kamp de spiller. Nå handler resten om å nedkjempe eliteserielag. Det er de gode nok til.

Bilde 1 av 6

Det ble tidlig adventsmoro på Intility arena onsdag der KFUM til og med hadde ikledd seg bortedrakter fordi NFF ikke godtok lyskvaliteten på Ekeberg. Men Intility er i ferd med å bli KFUMs nye lekegrind. De er ubeseiret her i alle sine kamper i år og det er kanskje her de må spille om det blir et historisk opprykk også. De over 1300 tilskuere skapte en flott ramme denne kvelden.

For nå handler resten av reisen om å nedkjempe tradisjonelle toppklubber. Start er neste hinder i Kristiansand søndag og de spilte i Eliteseren senest i fjor. Om også den kampen vinnes venter tredje siste lag fra Eliteserien i to kamper. Og gudene vet hvem det blir. Det eneste som er sikkert er at KFUMs sesong i beste fall kan vare helt til 11. desember når den siste kvalikampen spilles.

Klassiske KFUM

Kongsvinger ble nedkjempet med KFUMs klassiske grep. Stort ballinnehav i den perioden laget tok ledelsen. Da Kongsvinger måtte fram og risikere mer, kom den dødelig effektive kontringen.

Ja, antagelig var Yannis Moula i hårfin offside da han fikk oppspillet bakfra og sendte pasningen foran mål til Lars Oldsen Larsen. Kanskje det hjalp at KFUM-trener Jørgen Isnes snakket litt med fjerdedommer litt før om at offsideflagget kom vel fort opp. For i tilsvarende situasjon ble KFUM feilaktig avblåst noen angrep tidligere.

Men Lars Oldeen Larsen, som hadde en eventyrlig vårsesong, hamret ballen opp i nettaket og viste hvorfor han er nominert som "åres gjennombrudd" i denne ligaen.

Både Larsen og første målscorer Kristian Brix har fartstid fra Vålerenga. Så Vålerenga har i hvert fall noen positive effekter denne sesongen.

Skled inn målgivende

Den første scoringen var preget av det glatte underlaget på Intility. Stian Sortevik vendte opp på 18 meters hold, det så ut som han la an til skudd, men stamfoten skled unna og i stedet ble det en pasning til Kristian Brix inne i feltet i stedet.

Brix avsluttet raskt og kontant.

– Man vet aldri hva vår Messi prøver på, kanskje det var en genial pasning, sa Kristian Brix om det øyeblikket.

Stian Sortevik innrømmet gladelig at skuddet ble til en pasning.

Bunnsolid forsvar

Det var i denne perioden KFUM burde avgjort kampen. Vi noterte fire betydelige sjanser for KFUM, den ene ble feilaktig avblåst for offside. Det tok 35 minutter før Kongsvinger fikk avgårde noe som så farlig ut, men skuddet fra Fredrik Pålerud ble blokkert.

For det er nå også et varemerke for KFUM: Forsvarsspillet. Dette var en første mål-vinner kamp.  Og gjengen bak  sto opp og blokkerte alt da det ble hektisk. Jørgen Hammer og Mansour Gueye er blitt et kraftfullt stopperpar og backene Tobias Collett og Dadi Gaye gjør jobben de primært er satt til samtidig som deres offensive fibre er umulige å skjule.

– Vi behsreker flere av spillets faser nå enn før og det har hjulpet oss dit vi er, sa suksesstrener Jørgen Isnes til Eurosport etter kampen.

Målløst i Kristiansand

Fire busslaster med supportere fra Kongsvinger trodde håpet om comeback skulle leve videre. Men sesongen tok slutt denne kvelden. For første gang i år klarte KFUM å score på dem. Kongsvinger var i Eliteserien sist i 2010 og i cupfinale i 2016 og har en helt annen toppfotballhistorie enn KFUM.

Men den historien er i ferd med å endre seg. KFUM fikk historiens beste plassering med sin 4. plass i OBOS-ligaen (1. divisjon). De spilte altså i 2. divisjon i fjor. Nå er hver nye kamp en bonus. Men nå er KFUMs sesongmål kraftig justert: Opprykk!

PS. Oppgjøret mot Start i Kristiansand tidligere i høst endte 0-0. Blir det samme resultat søndag blir det også ekstraomganger og mulig straffesparkkonkurranse. Kampstart 15.00.

KAMPFAKTA 

Kvalifisering om opprykk til Eliteserien onsdag:

KFUM Oslo - Kongsvinger 2-0 (1-0)

Intility Arena: 1311 tilskuere.

Mål: 1-0 Kristian Brix (25), 2-0 Lars Olden Larsen (74).

Dommer: Kristoffer Hagenes, Hovding.

Gult kort: Sebastian Jarl, KFUM Oslo.

KFUMs lag: Knut Skjærstein - Tobias Collett, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Dadi Gaye - Sebastian Jarl, Stian Sortevik, Robin Rasch, Kristian Brix (Yannis Moula 58), Juba Moula (David Tavakoli 70), Lars Oldsen Larsen.

Mer fra Dagsavisen