Sport

KFUMs bitre tap: – Må ha tid på å roe meg ned etter dette

(KFUM Oslo - Lillstrøm 1-2). David Tavakoli mente han ble snytt for straffe og trener Jørgen Isnes syntes de ga bort seieren på Ekeberg tirsdag.

Bilde 1 av 3

KFUM ARENA (Dagsavisen):  KFUM var gode i åpningen av kampen mot Lillestrøm hjemme og ledet 1-0 tidlig. Så raknet det for hjemmelaget, som tapte 1-2.

Dermed led KFUM samme skjebne som Oslo-kollega Grorud mandag – tok ledelsen, før de kollapset og tapte.

Alaie Sanyang banket inn 1-0 etter kvarteret, før LSK utlignet like før pause ved Daniel Gustafsson. Simen Rafn snudde kampen med sin 2-1-scoring etter timen, og flere mål ble det ikke på Ekeberg.

– Det er fryktelig skuffende at vi taper denne kampen. Vi møter et lag som vi tydelig ser sliter. Vi gir bort de tre poengene. Jeg er utrolig skuffa over at vi gir fra oss muligheten til å slå Lillestrøm, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen. – Jeg må ha tid til å roe meg ned etter dette, sa han da han kom til tv-intervju med Eurosport.

– Jeg er skuffet over måten vi håndterer 2.omgangen på. Der er det mye rart med spillere som ikke hører etter når vi gjør bytter.

Tavakoli: Burde hatt straffe

Tapet var KFUMs andre denne sesongen. De er fortsatt nummer sju med 12 poeng, men mer alarmerende er det at dette var den tredje kampen på rad uten seier.

– De er mer effektive enn oss og mer rutinerte enn oss. Fotballkamper avgjøres i boksene. Jeg synes vi har brukbar kontroll i 1.omgang, så får de en scoring, sier toppscorer David Tavakoli.

Tavakoli mente klokkeklart at han burde hatt straffe i den andre omgangen.

– Jeg burde hatt et soleklart straffespark, ja. Jeg skjønner ikke hva dommerne driver med. Det er jeg som treffer ballen først, Mathew sparker meg i akillesen. Det er jo soleklart, det er ikke noe å tenke på engang, sier spissen om hendelsen med Ifeanyi Mathew.

KFUM-ledelse og keeperskade

Det var flere skuelystne utenfor KFUM Arena tirsdag. Rundt 100 ikke-betalende-tilskuere hadde likevel stelt seg rundt banen for å se, i tillegg til de 200 på tribunen.

De fikk se at hjemmelaget tok ledelsen etter et relativt sjansefattig første kvarter. Juba Moula tok med seg ball inn på LSK sin halvdel før han slapp lekkert ut til Alagie Sanyang. Han fikk et bra førstetouch før han hamret ballen i lengste hjørne fra 12-13 meter. Det var Sanyangs andre mål denne sesongen.

Etter halvtimen tok målvakt Simon Thomas telling, bare et drøyt minutt etter at han plukket en ball i feltet. Den canadiske sisteskansen fikk medisinsk hjelp, men klarte ikke å fortsette. Inn kom reservemålvakt Alexander Pedersen.

– Jeg håpet det gikk bra med Simon og at det ikke var noe alvorlig. Det er aldri gøy med keeperkollegaer som må ut med skade. Men jeg er alltid gira på å spille kamp, så jeg måtte gjøre meg kjapt klar og varme opp så fort som mulig, sier Pedersen og ler.

Det ble meldt at Simon etter kampen var og tok bilder av skulderen/kragebeinet.

Fire minutter før pause var lagene like langt etter slett forsvarsspill av KFUM. Daniel Gustafsson fikk vendt opp på 16 meter uten press, og det var allerede for sent da Jørgen Hammer prøvde å blokkere skuddet til svensken. Noen få sekunder senere lå ballen i nota til 1-1. Det var også stillingen til pause etter jevne og tette første 45 minutter.

- Det er kjedelig at den går inn. Jeg tar posisjon i forhold til forsvarsspilleren og håper at han kan blokkere nærmeste, men Gustafsson klarer å lure den mellom han og i nærmeste. Da ble veien min lang, sier Pedersen om 1-1.

Kampen snudd etter ny LSK-scoring

Like etter pause gikk KFUMs toppscorer David Tavakoli i bakken innenfor 16-meteren til LSK etter at han fikk en kakk på leggen av Ifeanyi Mathew. Alle i hvitt og rødt ropte på straffe, alle gulkledde ropte på gult kort for filming. Og det ble dømt det siste.

Så, ut av nesten ingenting etter 63 minutter, var kampen snudd. Gustafsson slapp ballen til Simen Rafn, som kom inn i KFUM-boksen fra sin backposisjon. Han hamret ballen i lengste hjørne til 2-1.

– Det er en rapp og frekk avslutning fra Rafn. Den ble vanskelig å gjøre noe med, sier målvakt Pedersen.

Tavakoli var ikke langt unna da han hamret til fra skrått hold med 72 minutter på uret, men Jo Coppens i LSK-buret hadde god kontroll og slo ut til corner.

Flere store muligheter ble det ikke. Tapet var bare KFUMs andre denne sesongen.

KFUM møter Sandnes Ulf borte på fredag, før Kongsvinger kommer til Oslo om en uke.

– Vi må opp på hesten, vi rekker ikke noe annet. Jeg og laget må bli ferdig med denne kampen fortest mulig. Onsdagmøter vi på trening og på fredag er det Sandnes Ulf som skal møte et revansjesugent lag, sier Isnes.

KAMPFAKTA

1. divisjon menn tirsdag, 8. runde: 

KFUM Oslo – Lillestrøm 1-2 (1-1)

Mål: 1-0 Alagie Sanyang (16), 1-1 Daniel Gustafsson (41), 1-2 Simen Rafn (63).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Remi-André Svindland, David Tavakoli, KFUM Oslo, Simen Rafn, Aleksander Melgalvis, Lillestrøm.

KFUM Oslo (4-3-3): Simon Thomas (Alexander Pedersen fra 31.) – Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Fredrik Kristensen Dahl (Håkon Hoseth fra 63.) – Remi-André Svindland (Håkon Stavrum fra 64.), Moa Mahnin (Fisnik Kastrati fra 78.), Olav Øby – Alagie Sanyang, David Tavakoli, Juba Moula (Abdul-Basit Agouda fra 78.).

Lillestrøm (4-2-3-1): Jo Coppens – Aleksander Melgalvis (Simen Kind Mikalsen fra 58.), Marius Amundsen, Tobias Salquist (Philip Slørdahl fra 89.), Simen Rafn – Ifeanyi Mathew, Kaan Kairinen – Daniel Gustafsson, Torbjørn Kallevåg (Magnus Knudsen fra 75.), Ebiye Moses (Fredrik Krogstad fra 58.) – Alexander Sannes (Thomas Lehne Olsen fra 75.).

Spilt mandag: Jerv – Kongsvinger 1-1, Ranheim – Raufoss 3-0, Sogndal – HamKam 4-2, Strømmen – Grorud 2-1, Tromsø – Sandnes Ulf 5-0, Ull/Kisa – Åsane 0-3, Øygarden – Stjørdals-Blink 0-1.

Mer fra Dagsavisen