Sport

KFUM ville låne Odd-talentet fra Lyn – derfor fikk de nei

Sist helg scoret Filip Møller Delaveris to mål for Odd. KFUM ville låne ham i sommer. Men Dag Eilev Fagermo vendte tommelen ned for «Kåffa».

Delaveris er oppvokst og utviklet i Lyn, men flyttet til Skien som 15-åring for å gå på toppidrettsgymnas der. Nå kan han bidra til å få Odd til klubbens cupfinale nummer 23 (!).

– Vi kontaktet Odd i sommer for å se på muligheten for å låne ham ettersom han ikke fikk så mye spilletid. Vi vil gjerne ha Oslogutter på laget vårt, sier KFUM-trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Skrev under for to år

Men Odd-trener Dag Eilev Fagermo ville beholde 18-åringen. I juli skrev han toårskontrakt med Odd. Søndag scoret han sine første to seriemål i 3-0 seieren over Sarpsborg 08. Han har også et cupmål på cv-en.

Delaveris spilte barne- og ungdomsfotballen i Lyn der han gikk alle gradene. Hadde ikke laget spilt i 3. divisjon hadde han kanskje blitt i Oslo.

Les også: Tre dødballer ga KFUM-poeng (DA+)

Ny klubbrekord

Nå trives han i Skien der Dag-Eiles Fagermos prosjekt er å utvikle talenter. Odd er i medaljekampen både i serie og cup.

Om han starter i kvartfinalen torsdag kveld, gjenstår å se.

For KFUM handler kampen om å sette enda en klubbrekord ved å komme til semifinale. De to siste kampene (1-2 for Aalesund og 3-3 mot Sandefjord) bekrefter at KFUM kan spille jevnt og gjerne slå alle lag i Norge når alt klaffer.

– Vi må utnytte at Odd ikke har vært overbevisende på bortebane i år, sier Isnes, som er litt spent på kampbildet. Førstekeeper Simon Thomas som må stå over på grunn av hjernerystelse sist og Kristian Brix ble skadet mot Aalesund.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Det er ventet ny publikumsrekord på KFUM Arena. Det kom 1866 tilskuere i rundekamp mot Vålerenga for tre år siden.

Onsdag var det solgt drøyt 1500 billetter. Kampen sendes på NRK kl. 18.00.

PS. Mens KFUM aldri har vært i en kvartfinale, har Odd vært i 22 cupfinaler og har vunnet 12 av dem. De topper listen over antall cuptitler sammen med Rosenborg. Odd er Norges eldste, nålevende fotballkubb.

Mer fra Dagsavisen