KFUM vant da ingen forventet det

(Ranheim - KFUM Oslo 0-1). Fire minutter før slutt rundet Håkon Stavrum keeper og sikret KFUMs første seier på åtte kamper. KFUM jubler ennå.

Bilde 1 av 3

Ranheim-spillerne ropte fortvilet på offside, men assistentdommer holdt flagget nede og dermed fikk KFUM-trener Jørgen Isnes den aller beste bursdaggaven på 41-årsdagen sin.

Dessuten fikk han se at dette ikke var noe ran, tvert i mot vokste KFUM stort utover i kampen og hadde flere store sjanser etter pause til å avgjøre dette.

Var langt nede

Det gjør noe med atmosfæren i et lag når man har gått sju kamper uten seier. Demred var KFUM svært langt fra noe favorittstempel denne søndagen.

Og før pause var Ranheim det dominerende laget med sine raske innløp i boksen. da var det KFUM-keeper Alexander Pedersen som holdt KFUM inne i kampen.

KFUMs største sjanse før pause kom på frisark fra Olav Øby, men da var det Ranheim-keeper Magnus Lenes som viste seg fram.

KFUM kom til start med endringer. Kaptein Stian Sortevik var tilbake, mens toppscorer David Tavakoli var satt på benken sammen med sin gamle Skeid-kamerat Moa Mahnin.. Etter 0-3 for Grorud og 0-1 for Stjørdals Blink tidligere i uka, måtte man gjøre noe. Denne uka kunne jo ikke ende i totalt havari. Den endte i stedet med en gedigen og fortjent opptur.

Etter hvilen så det ut som KFUM hadde fått igjen den troen på egne ferdigheter de egentlig alltid burde ha. Før scoringen hadde samme Håkon Stavrum en gedigen sjanse da han headet nærmest på åpent mål. Men keeper fikk utrolig nok en hånd på ballen.

Beholdt roen

Ranheim var fortsatt farlige, men både Magnus Blakstad og Ivar Solli Rønning fikk frustrerende oplevelser mot KFUMs gode keeper.

Også KFUM hadde satt noen baller på Ranheims Magnus Lenes, og det var kanskje det Håkon Stavrum var bevisst på da han ble spilt gjennom rett før slutt. I stedet for å avslutte tidlig hadde han selvtillit nok til å runde keeper.

KFUMs spillere og ledere jublet som om de hadde vunnet semifinalen i cupen, slik man ofte gjør når seiersevnen har forsvunnet.

Nå er den tilbake, godt timet til møtet med Tromsø på Ekeberg om en drøy uke.

PS. Ranheim-trener Svein Maalen giftet seg lørdag. Vi håper han ikke angrer på det.

1. divisjon menn søndag:
Ranheim – KFUM Oslo 0-1 (0-0)

Extra arena: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Håkon Stavrum (87).

Dommer: Martin Berg, Hunstad.

Gult kort: Daniel Kvande, Ole Sæter, Ranheim, Olav Øby, Remi-André Svindland, KFUM Oslo.

Ranheim (4-3-3): Magnus Rønnekleiv Lenes – Øyvind Alseth, Daniel Kvande, Martin Lundal, Torbjørn Heggem – Magnus Blakstad (Sondre Sørløkk fra 73.), Eirik Valla Dønnem, Mads Reginiussen – Sivert Solli (Vegard Erlien fra 81.), Ivar Sollie Rønning (Ole Sæter fra 73.), Erik Tønne (Michael Karlsen fra 88.).

KFUM Oslo (4-2-3-1): Alexander Pedersen – Christopher Lindquist (Håkon Hoseth fra 65.), Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Olav Øby – Remi-André Svindland, Robin Rasch – Alagie Sanyang (Yannis Maxitas Moula fra 83.), Stian Sortevik, Håkon Stavrum (Fisnik Kastrati fra 90.) – Juba Moula (Abdul-Basit Agouda fra 65.).

1. divisjon fotball menn søndag, 13. runde:

Grorud – Sandnes Ulf 1-1, Kongsvinger – Sogndal 0-0, Ranheim – KFUM Oslo 0-1, Raufoss – Åsane 3-1, Stjørdals-Blink – HamKam 0-1, Strømmen – Jerv 5-2, Tromsø – Ull/Kisa 2-1, Øygarden – Lillestrøm 0-0.