Nyheter

KFUM utklasset Sandnes Ulf

(KFUM - Sandnes Ulf 3-0): Jørgen Isnes sitt KFUM var i fyr og flamme på Ekeberg lørdag. Nå vil de ta en av kvalikplassene.

Bilde 1 av 4

Det var knyttet stor spenning til hvordan KFUM kom til å se ut i lørdagens kamp mot Sandnes Ulf. Lagets toppscorer har forsvunnet til Strømsgodset, Daniel Fredheim Holm og Olav Øby var ute med suspensjoner, og høyreback Tobias Collett sliter litt med en skade.

Da ble det ryddet plass til Marius Brevig, mens brødrene Yannis og Juba Moula fikk sjansen fra start i en treer på topp, sammen med Kristian Brix. Det så ikke ut til å gjøre noen utslag for KFUM, som leverte årsbeste, og feide Sandens Ulf av banen med 3-0.

– Fy, dette var bra, sa Jørgen Isnes like etter kampslutt.

Vil ha kvalikplass

En Isnes i meget godt humør etter kampen, kunne fortelle at han aldri var bekymra for at de som kom inn fra start ikke skulle levere.

– Nå må folk høre etter. Jeg har sagt at troppen vår er ganske bred. Og jeg har sagt at vi kommer til å bruke hele troppen i løpet av sesongen, sier Isnes til Dagsavisen etter kampslutt.

– Men det er mange som har sagt det før. Det må jo være deilig å bevise det?

– Ja, det er jeg helt enig. Det er et bevis på det. Så må du passe på at du ikke spiller en god match, og så faller du tilbake. Jeg prata inne (i garderoben) om det å kunne ligge på det nivået vi lå på  i dag ofte nok. Da kommer vi til å ligge der vi ligger ut sesongen. For det er jo naturlig å begynne å snakke om nå.

– Dere vil ha en av kvalikplassene nå?

– Selvfølgelig vil vi det. Men målet vårt er fortsatt det samme. Men i den posisjonen vi ligger i nå så vil vi jo ikke se nedover, innrømmer sjefen.

Beina på jorda

Selv om han følte seg trygg på at laget han sendte utpå Ekeberg-matta lørdag skulle levere, innrømmer han samtidig at han også var litt spent.

– Det er mye endringer, og vi bruker hele troppen, så da er du jo litt spent før matchen. Selv om jeg veit at Yannis har prestert, selv om jeg veit at Juba har prestert i enkeltmatcher, og selv om jeg veit at Marius har prestert i enkeltmatcher, sier Isnes, og fortsetter:

– Dette snakka jeg med spillergruppa om før matchen: «Dere som har spilt sentrale roller denne sesongen har ansvar for at de lykkes i denne matchen her. Og de tre som skal inn og spille må sørge for at energinivået samsvarer med dem som skal gi tilbake», og det gjorde de, sier en strålende fornøyd Isnes, som ikke tar av. Og i hvert fall ikke svever høyt, etter 3-0, og fullstendig utklassing av Sandnes Ulf.

– Nei, det kan du ikke skrive at jeg gjør. Jeg liker ikke det ordet, sier en høytsve … Unnskyld, fornøyd Isnes.

Selv ville han heller bruke ordet «euforisk». For om ikke han og spillerne svevde etter kampslutt, så var de i hvert fall veldig høyt oppe. Det merket man på stemningen. Og det med god grunn. For en fotballkamp de leverte.

Scoring fra midtbanen

Allerede etter fem minutter hadde vertene kommet til to farlige avslutninger. Etter 27 minutter satt dagens første. I en kamp der flere nye fikk sjansen fra start, var det en virkelig veteran som sendte hjemmelaget foran. Jørgen Hammer ruvet høyest av samtlige på et hjørnespark, og ble kampens første målscorer.

Klokka på KFUM Arena fungerte ikke, så speaker måtte derfor opplyse om hvor mye tid som var igjen over høyttaleranlegget, og i det speaker meldte «ett minutt igjen», forstod Robin Rasch at han hadde dårlig tid, og klemte til fra midtbanen. Sandnes Ulf-keeper Saku-Pekka Sahlgren løp hjemover det han var kar for, men rakk aldri tilbake i tide. En fantastisk scoring var et faktum. Med til historien hører at KFUMs Olav Øby gjorde noe tilsvarende mot HamKam i juni. Men det var fra et frispark, og litt lenger inn på motstanderens banehalvdel.

– Han fikk så jævlig med publisitet sist, så da får jeg ta litt også da, sier en smilende Robin Rasch, som også hadde assist på KFUMs første mål, da Dagsavisen snakket med han etter kampslutt.

– Er dette noe dere trener på, eller?

– Ja, altså det har hendt et par ganger på trening også, smiler Rasch, som selv ikke aner hvor langt unna han sto da han fyrte av skuddet som ga 2-0.

– Det må du nesten se på TV-bildene. For jeg mista det helt når jeg så at den gikk inn, ler han.

– Den beste matchen

Etter 54 minutter sørget Yannis Moula for en fullt fortjent 3-0-scoring etter et flott angrep, der Sortevik først tredde ballen gjennom til Tore Sørås, som fant Moula.

Sandnes Ulf var aldri i nærheten av å skape noe som helst mot KFUM. Faktisk slet de med å komme seg over på KFUMs banehalvdel. Til tider slet de til og med, med å få ballen høyere enn sin egen 16-meter.

– Når presset vårt sitter, og vi vinner andreballer spesielt, da så blir det tøft for dem å stå imot når vi får flyt på pasningsspillet vårt, sier Robin Rasch.

– Dette er nok den beste matchen i 90 minutter. Energinivået i spillergruppa i den matchen her er veldig bra altså. Vi kasta oss over Sandnes Ulf, sier en energisk Isnes.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Sandnes Ulf 3-0 (2-0)

KFUM Arena: 770 tilskuere

Mål: 1-0 Jørgen Hammer (27), 2-0 Robin Rasch (45), 3-0 Yannis Maxitas Moula (54).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Robin Rasch, Juba Moula, KFUM Oslo, Christian Landu Landu, Sandnes Ulf.

Mer fra Dagsavisen