Sport

KFUM tapte mot Kongsvinger – nå står kvalikplassen i fare

(KFUM Oslo - Kongsvinger 0-1). - Det vil være en stor skuffelse om kvaliken ryker, sier KFUM-trener Jørgen Isnes etter at laget hans ikke klarte å få ballen i mål hjemme mot Kongsvinger.

Bilde 1 av 3

KFUM Arena (Dagsavisen): Seks kamper er nå gått siden KFUM sist kunne juble for en seier i 1. divisjon. Forrige tre poenger kom hjemme mot Skeid, 15. september. Men den kunne fint kommet hjemme mot Kongsvinger, som før kampen lå to poeng bak KFUM, nå er de ett foran. Sogndal lå ett poeng bak KFUM, før deres kamp mot Raufoss, som ble spilt senere søndag. Den kampen endte 1-1, dermed er Sogndal fortsatt bak.

KFUM-trener Jørgen Isnes legger ikke skjul på at en kvalikplass vil bety mye, og at det vil bli en nedtur om den glipper.

– Fotballen betyr ekstremt mye for de som sitter der inne, og for meg. At vi kan klare det i fellesskap er jo en stor, stor greie. Hvis vi skulle ryke på kvalik nå, så vil det være en stor skuffelse, i hvert fall i starten, sier han til Dagsavisen etter 0-1-tapet hjemme mot Kongsvinger.

Samtidig tror han at de vil kunne se tilbake på sesongen med en god dose stolthet uansett.

– Om vi ikke greier det, så vil vi sitte en uke etterpå og si; «steike, vi hadde en artig sesong, og en meget god sesong», forteller han.

Ikke avhengige av andre enn seg selv

Til tross for at KFUM kan stå utenfor kvalikplass etter helgens runde er de likevel ikke avhengig av andre resultater for å gjenerobre en topp seks-plassering. KFUM har nemlig Sogndal hjemme i siste serierunde, om to uker.

– Vi har det fortsatt i våre egne hender. Om vi vinner de to siste er vi foran dem. Så det er så enkelt. Det er matematikk. Vi er veldig glad for at vi er i den settinga, og at vi ikke er avhengige av andre resultater, sier han.

Men det kunne sett enda lysere ut for Isnes og KFUM. For etter at Simon Marklund ga Kongsvinger ledelsen etter ni minutter handlet det meste om KFUM.

Da hadde allerede Stian Sortevik brent en gedigen mulighet for KFUM, da han sendte ballen over mål fra kloss hold.

KIL brente straffe - Kåffa fikk ikke straffe

KFUM presset stadig mer på utover i omgangen, og skapte halvsjanser stadig vekk. Samtidig var Kongsvinger farlige de få gangene de våget seg over midtstreken, og fikk blant annet to mål annullert i løpet av første omgang.

Samtidig brant Adem Güven et straffespark i andre omgang. Bortsett fra det handlet alt om hjemmelaget.

Og kanskje skulle også KFUM også fått et forsøk fra straffemerket etter at kaptein Sortevik ble tatt av Fredrik Pålerud. På et lavt hjørnespark, gikk backen tøft til å ryggen på Sortevik, og det kunne veldig fint ha blitt blåst straffespark til hjemmelaget.

- Vi kunne hatt scoringer i denne matchen og så kunne vi hatt straffe til Stian der, sier Isnes.

Hammer nærmest

Men det ble det altså ikke. Likevel skapte KFUM mer enn nok til å få med seg både ett, og tre poeng. Nærmest var midtstopper Jørgen Hammer.

Etter et hjørnespark havnet Ali Ahamada  på rumpa, og målet gapte foran Hammer, som fra fire meter satt ballen rett på KIL-keeperen.

Hammer hadde også en god mulighet tidligere i kampen. Men hverken han, Basit Agouda, eller noen av de andre KFUM-spillerne traff godt nok til å overliste Ahamada.

- Vi gjør det vanskelig for oss sjøl når Kongsvinger får den scoringa nokså tidlig. Vanskelig å si om Kongsvinger velger å bli så kompakte og lave, eller om det er fordi vi er såpass ålreit med ballen, sier Isnes.

På bærtur

Kampens eneste mål av Marklund, kom etter at KFUM-keeper Knut Skjærstein befant seg på en god, gammeldags blåbærtur i eget felt, hvilket gjorde at Marklund hadde hele målet å sikte på da han fikk ballen inn fra siden.

På spørsmål fra Nordstrands Blad om det skjer noe gærent ved baklengsmålet svarer Isnes følgende:

- Det er alltid noe gærent når det blir scoring imot. Jeg syns jo at vi er nok spillere inne i boksen. Knut er på halvdistanse der, men det er klart det er sånne ting jeg må se om igjen før jeg kan bekrefte noe som helst. Men for meg så det litt for enkelt ut, forteller Isnes.

Motbakke

Med et enkelt baklengsmål, og dårlig effektivitet fremover endte det til slutt 0-1, og med det KFUMs sjette strake kamp i 1. divisjon uten seier.

- Blir dere prega av det?

- Nei, det tror jeg ikke. VI har ikke prata om det, det er ikke noe vi bryr oss om. Det er pressen som prater om sånt, slår Isnes fast.

- Men hvordan er stemninga nå da? Det hadde vel vært godt med en seier igjen snart?

- Det blir sånn man driver og prater med Vålerenga om dagen også. «Hvordan er stemninga?» Utpå treningsfeltet er det jo kjempestemning. Det er ikke det som preger de resultatene vi har hatt i det siste. Noen ganger har man marginer imot, og det har vi hatt litt i det siste. Så syns jeg prestasjonen i dag var ganske bra, kontra det den var mot Tromsdalen hjemme sist. Men stemninga er god, understreker han, før han avslutter:

- Jeg syns vi har fått de poenga vi fortjener denne sesongen. De poengtapene vi har hatt har også vært fortjent, men i dag syns jeg vi fortjente mer.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Kongsvinger 0-1 (0-1)

KFUM Arena: 1048 tilskuere.

Mål: 0-1 Simon Marklund (8).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Lars Olden Larsen, KFUM Oslo, Fredrik Pålerud, Shuaibu Lalle Ibrahim, Kongsvinger.

Mer fra Dagsavisen