Sport

KFUM-tap for FFK: – Hadde vært bedre å trene

(KFUM Oslo - Fredrikstad 0-2). Fredrikstad gikk i strupen på KFUM på Ekeberg og viste hvorfor de vil rykke opp til samme nivå. KFUM-trener Jørgen Isnes var mildt sagt kritisk til eget lags innstilling.

Bilde 1 av 4

EKEBERG (Dagsavisen): – Ja, det hadde sannsynligvis vært bedre å trene. Denne treningskampen fikk jeg usedvanlig lite ut av. Men ros til Fredrikstad for at de ga oss denne påminnelsen. Jeg ser på dem som et OBOS-lag, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

For det var et sjelden syn å se KFUM knapt skape målsjanser på eget kunstgress. Fredrikstad kunne vunnet betydelig mer med litt effektivitet. Først da Fredrikstad fikk en mann utvist den siste halvtimen lignet KFUM på seg sjøl.

Feil innstilling

– Kamper skal være noe mer enn trening, men det må sitte i hodet på spillerne. Jeg håper jeg får svar på det på mandag, sier Isnes, som altså var mest kritisk til innstillingen.

FFK virket mye mer på hugget, satte inn høyt press fra start, noe som trener Bjørn "Bummen" Johansen har fokusert mye på de siste ukene.

I Fredrikstad er kravene nådeløs enkle: Opprykk. Og skulle man dømme ut fra denne ene kampen vil laget være en klar opprykkskandidat fra avdelingen der de blant andre møter Skeid og Kjelsås.

Direkte rødt kort

– Ja, dette så bra ut, men vi skriver 1.februar, sa FFKs sportssjef Per-Mathias Høgmo til Dagsavisen.

Han ledet ikke laget fra sidelinja, me observerte laget fra motsatt side. Og tok seg en hyggelig prat med Isnes etterpå. Det var nettopp Isnes og KFUM som slo Høgmo og Fredrikstad i kvalifiseringen om opprykk for to år siden.

Etter et snaut kvarter headet Nicolai Solberg FFK i ledelsen på en heading etter corner. Mens tre forsvarsspillere fulgte et annet løp, fikk Solberg både plass og rom til å styre ballen i mål.

Fem minutter senere fikk FFK en dobbeltsjanse, men en god KFUM-keeper i Simon Thomas fikk avverget.

0-2 kom rett etter pause da FFK vant ballen høyt og Marius Hagen fikk lirket ballen i mål.

Samme Hagen kom i fokus litt senere da han satte inn en voldsom takling på KFUMs spiss etter pause, Basit Agouda. Dommeren ga direkte rødt kot, noen ingen protesterte på.

Fotballnavn: Helland Hoseth

KFUM gjorde en fantastisk sesong i OBOS-ligaen i fjor der de var med helt til det stoppet i kvalifiseringen om opprykk mot Start.

I år er ambisjonen å gjenta prestasjonen, men med litt nytt verktøy i kassa. Nykommer Alagie Sanyang misbrukte KFUMs største mulighet da han kunne bredside en ball i mål, men kom i ubalanse og sleivet ballen utenfor etter en halvtimes spill. Gambieren kommer fra Moss der han var toppscorer i fjor.

Og på midtbanen fikk spilleren med det klingende fotballnavnet Håkon Helland Hoseth vise seg fram. Han er tremenning med Pål Andre Helland, men er Oslo-gutt og kommer fra Ullern.

Men det var ikke så mye KFUM viste fram bortsett far å bli tatt på senga ved litt for mange anledninger.

Neste helg skal laget opp mot Sarpsborg 08. Og Jørgen Isnes vil minne om at fotballkamper er til for å vinnes. I hvert fall kan man prøve på det.

KAMPFAKTA

Treningskamp lørdag:

KFUM Oslo - Fredrikstad 0-2 (0-1)

KFUM Arena: Ca. 150 tilskuere.

Mål: 0-1 Nicolai Solberg (14), 0-2 Marius Hagen (47).

Rødt kort: Marius Hagen.

KFUM staret slik: Simon Thomas - Tobias Collett, Mansour Gueye, Jørgen Hammer, Dadi Doudou Gaye - Håkon Helland Hoseth, Stian Sortevik, Daniel Fredheim Holm - Yannis Moula, David Tavakoli, Alagie Sanyang.

Mer fra Dagsavisen