KFUM sikret alle poengene på overtid

(Sandnes Ulf - KFUM Oslo 2-3). Hjemmelaget hadde ennå ike tapt i årets liga. På overtid satte Moses Mawa inn seiersmålet for KFUM i Sandnes.

Da var det ganske hemningsløse scener på KFUMs laglederbenk, som har opplevd det motsatte tidligere i år: Å slippe inn avgjørende mål på overtid.

Her kom scoringen etter en kamp der opp- og nedturene var mange for KFUM. Men det var helt fortjent hvis kampen først skulle få en vonner. Men KFUM vet også godt at det kunne endt med tap etter at Sandenes Ulf hentet opp KFUMs tomålsledelse.

To mål etter hjørnespark

Det ble hendelsesrikt på naturgresset i Sandnes. Hjemmelaget burde tat ledelsen da KFUM-keeper satte et tilbakespill rett i motstander, men Ulf-spissen satte ballen utenfor.

17 minutter: 0-1. Robin Rasch legger hjørnesparket som skaper kaos i forsvaret, etter mye fram og tilbake setter Moses Mawa ballen i mål.

36 minutter: 0-2. Robin Rasch med ny corner. Denne gangen får forsvaret klarert, men den havner hos Lars Olden Larsen som fyrer fra omlag 30 meter. Keeper Pål Heigre henger ikke med og ballen sniker seg inn nede i hjørnet.

Og det kunne blitt enda en scoring etter corner rett før pause, men Jørgen Hammer fikk ikke presset ballen under tverrliggeren.

Sandnes-trener Bengt Sæternes ville ha større aggressivitet etter pause. Han mente KFUM slapp for enkelt til.

Opphentingen

Etter en times spill det kamp igjen da Kent Håvard Eriksen skled inn reduseringen.

Da kom det naturlig nok mer energi inn i laget og KFUM ble presset bakover i noen munutter. Men igjen fikk KFUM mer tak i ballen og holdt den mye i laget.

Da var det surt at utligningen kom ti minutter før slutt på en kontring etter en KFUM-corner. Målscorer Eriksen satte fart og KFUM klarte ikke å demme opp da nigerianske Kachi satte inn utligningen.

Samme Eriksen kunne blitt matchvinner noen minutter senere, men Kåffa-keeper Knut Andre Skjærstein  fikk en avgjørende hånd på ballen.

Slik gikk denne kampen mot uavgjort, men innbytter for KFUM, Tobias Collett, fant løsningen. Han leverte en elegant pasning i bakrom til Moses Mawa og alene med keeper sørget han for tre poeng hjem til Oslo.

Det smakte usedvanlig godt for et KFUM-lag som ser stadig mer robust ut i denne divisjonen.

1. divisjon fotball menn søndag, 5. runde:

Sandnes Ulf – KFUM Oslo 2-3 (0-2)

Sandnes stadion: 1392 tilskuere.

Mål: 0-1 Moses Mawa (17), 0-2 Lars Olden Larsen (36), 1-2 Kent Håvard Eriksen (60), 2-2 Kachi (81), 2-3 Mawa (90).

Dommer: Marius Lien, Express.

Gult kort: Kent Håvard Eriksen, Simón Colina, Sandnes Ulf, Robin Rasch, Moses Mawa, Jørgen Hammer, Tore Sørås, KFUM Oslo.

Øvrige kamper søndag:

Kongsvinger – Jerv 1-1 (0-1)

Gjemselund: 1677 tilskuere

Mål: 0-1 Chuma Anene (20), 1-1 Adem Güven (71).

Dommer: Eivind Bodding, Haga.

Gult kort: Harald Holter, Edvard Skagestad, Christian Røer, Kongsvinger, Thomas Zernichow, Jerv.

Nest-Sotra – Ull/Kisa 2-0 (0-0)

303 tilskuere

Mål: 1-0 Elmin Nurkic (48), 2-0 Alexander Dang (57).

Dommer: Daniel Higraff, Fyllingen.

Gult kort: Christian Aas, Ull/Kisa, Peter Nergaard, Jonas Hestetun, Nest-Sotra.

Notodden – Aalesund 0-1 (0-0)

607 tilskuere

Mål: 0-1 Jørgen Hatlehol (53).

Dommer: Ajdin Medic, Trosvik.

Gult kort: Henrik Gustavsen, Gaston Salasiwa, Morten Renå Olsen, Notodden.

Skeid – Tromsdalen 3-0 (1-0)

Nordre Åsen: 418 tilskuere

Mål: 1-0 David Tavakoli (23), 2-0 Mesüt Can (50), 3-0 Tavakoli (str. 53).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Andreas Løvland, Andreas Arntzen, Robin Lorentzen, Tromsdalen.

Sogndal – Raufoss 1-3 (0-2)

Fosshaugane campus: 1636 tilskuere.

Mål: 0-1 Matias Belli Moldskred (37), 0-2 Snorre Strand Nilsen (43), 0-3 Mikkel Maigaard (73), 1-3 Alioune Ndour (89).

Dommer: Harald Røvig Sletner, Rustad.

Gult kort: Emilie Noe Dadjo, Raufoss, Alioune Ndour, Sogndal.

Strømmen – HamKam 0-0

Strømmen stadion: 502 tilskuere.

Dommer: Jan Morten Tennøy, Nore Neset.

Gult kort: Sverre Bjørkkjær, Øystein Vestvatn, Kristian Jahr, Strømmen.