KFUM red av stormen til pause, men et sterkt Aalesund styrte kampen til seier

(KFUM - Aalesund 2-4). Kåffa holdt ut med 2-1 ledelse helt til det 89 minutt, men måtte til slutt gi tapt i et blytungt 2-4 tap mot serieleder Aalesund i regnet på Ekeberg.

Av Mathias Eftedal

KFUM-ARENA (Dagsavisen): Det var slutt på sommerpausen og også sommerværet i kveldens regnfulle toppkamp i 1. divisjon. Omtrent fem minutter før kampen skulle til å begynne, ble det gråe været gjort om til pøsende regnvær for de tilmøtte fra Profetene, Stormen og alle andre.

Paraplyene kom fram på tribunen og spillet på banen ble til en fysisk kamp, som skulle være et element som passet et sterkt bortelag best. Kåffa holdt unna fysikken til Hólmbert Fridjónsson, Pape Gueye og resten av Aalesund i 89 minutter, men raknet helt på slutten.

- I den perioden hvor vi skal forsvare oss enda bedre, kastes oss inn i enda større grad, markere enda bedre, være enda mere aggressiv, blir det noe passivt og de kommer for lett til. Jeg er fryktelig skuffa over hvordan vi fremstår de siste 10 minuttene, sier KFUM-trener Jørgen Isnes, som er ferdig med «hederlige tap».

Kåffa-mål mot spillets gang

Selv om Kåffa hadde ledelsen lenge var det Aalesund som tok grep om kampen fra start. Oppoffrende forsvarsspillere og en til tider knallgod skuddstopper i Knut André Skjærstein fikk blokkert de farligste mulighetene til Aalesund og det var istedenfor Kåffa som skulle få uttelling på deres første virkelige mulighet.

Lars Olden Larsen vant et frispark ute på sin høyrekant og det ble presist slått inn fra Kåffas frisparktager #1, Robin Rasch. Hjemmelagets sterkeste fysiske spiller, Moses Mawa, møtte ballen på hel volley og ballen snek seg inn på første stolpe til 1-0.

Scoringen lettet litt på presset for Kåffa, som fikk sin beste spillemessige periode rett etter 1-0. Flere lave dødballer fra Rasch endte med 2 blokkerte skudd fra Kristian Brix og Olden Larsen og til slutt en straffesituasjon der Stian Sortevik gikk ned i feltet, uten medhold fra dagens dommer.

Red av stormen til pause, men kaldusj rett etter

Det ble med en liten god periode for hjemmelaget rett etter målet, for resten av omgangen var det kun Aalesund dominans og hjertet i halsen for KFUM.

Bortelagets Nenaas, Fridjónsson, David Olofsson og Pape Gueye ved to anledninger, fikk på rekke og rad komme forholdsvis alene med keeper, men skuddene gikk enten rett på veggen Skjærstein eller rett utenfor.

KFUM ofret alt for å forsvare ledelsen og rett før pause måtte Tobias Collett hjelpes av banen og senere til ambulanse med det som kunne se ut som en liten hjernerystelse.

Pausen var nok viktig både for kropp og sjel for KFUMs del, både i ly fra regnet fra himmelen og stormløpet mot eget mål. Lettelsen skulle vise seg å være kortvarig.

Aalesund tok på ny grep om kampen etter hvilen og utlignet på noe så sjeldent som en direkte corner. Det snakkes mye om expected goals i disse dager, og sjanse direkte på corner har nok mye mindre verdi i den målestokken enn de andre sjansene til Aalesund i kveld, men det var likevel den direkte cornern som gjorde at det sto 1-1 i målprotokollen.

Øby chip holdt nesten helt inn

Aalesund fortsatte å styre kampen og kom på ny alene gjennom med Skjærstein. Denne gangen ble den våte banen en fordel, for Aalesunds høyreiste spiss Fridjónsson fikk et dårlig touch på ballen som skled inn til keeper. Kåffa hadde marginene med seg og det fikk de også etter 65 minutter.

Sortevik kom muligens fra offside da han spilte ballen ut til Olav Øby etter et par små touch i boksen. Øby stolte på sin presise fot og chippet ballen over keeper, traff stanga og ballen trillet såvidt over linja. Marginene var nok en gang på Kåffas side og linjemann vinket for 2-1 scoring selv om Andreas Lie prøvde febrilsk å bokse ballen vekk fra linja.

Ledelsen holdt helt til Aalesund fikk to nye dødballmål like før slutt og avsluttet det hele med et kontringsmål hvor Pape Gueye endelig klarte å overvinne Skjærstein en mot en. 2-1 og nesten skalp mot Aalesund endte med 2-4 tap og stor skuffelse for KFUM.

- Frisparkmålet de scorer 2-2 på så har vi avtaler på ting som ikke blir fulgt. Vi skal ha noen til å falle ned på streken i det området ballen blir slått. Så er det veldig lett tilgang inne i feltet på 2-3 scoringa og de to scoringene ødelegger hele pakka, sa en skuffet Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kamp.

Håp om folkefest mot Raufoss i Norway Cup uka

Selv om skuffelsen var stor rett etter kamp er det fortsatt mye å se fram til for Isnes og KFUM. Allerede om en uke kommer nok et topplag på besøk i form av Raufoss, midt i Norway Cup uka. Da håper Isnes på bedre vær, resultat og folkefest på KFUM-Arena.

- Vi håper å kunne sette publikumsrekord, så får vi se om vi klarer det. Oslo-folk burde komme opp på Ekeberg. Det har vært underholdne fotball her, det er mye mål. Raufoss har vært involvert i mange kamper med mye mål. Det er mye morro på Ekeberg skjønner du, spesielt når det blir feststemning her, avslutter Isnes, som er skuffet men langt fra resignert med en spennende fotballhøst i vente for Kåffa.

KFUM - Aalesund 2-4 (1-0)

KFUM-Arena: 871 tilskuere.

Mål: 1-0 Moses Mawa (25) 1-1 David Olafsson (49), 2-1 Olav Øby (65), 2-2 Sondre Brunstad Fet (89), 2-3 Torbjørn Agdestein (90+1), 2-4 Pape Gueye (90+2)

Dommer: Svein Tore Sinnes (Flekkefjord FK)

Gule kort: Stian Sortevik, Olav Øby KFUM, Pape Gueye, Hólmbert Fridjónsson, Torbjørn Agdestein, Aalesund.

KFUM: (12) Knut André Søyland Skjærstein, (3) Dadi Dodou Gaye, (15) Mansour Gueye, (25) Tobias Collett, (28) Emmanuel Jules Jaques Troudart, (7) Robin Gravli Rasch, (8) Stian Sortevik KAPTEIN, (18) Olav Øby, (11) Moses Dramwi Mawa, (26) Lars Olden Larsen, (31) Kristian Brix, (1) Simon Edmund Thomas, (5) Håkon Aalmen, (9) Abdul-Basit Ouro Agouda, (19) Yannis Maxitas Moula, (20) Juba Massinissa Moula, (21) Tore André Hagbø Sørås, (23) Marius Brevig.

Aalesund: (1) Andreas Lie, (3) Daniel Leo Gretarsson Schmidt, (5) Oddbjørn Lie KAPTEIN, (6) Kaj Ramsteijn, (7) Erikson Spinola Lima, (11) Aron Elis Thrandarson, (16) Jørgen Hatlehol, (18) David Kristjan Olafsson, (30) Izunna Arnest Uzochukwu, (10) Holmbert Aron Briem Fridjonsson, (14) Pape Habib Gueye, (13) Tarjei Aase Omenås, (4) Jonas Grønner, (8) Fredrik Kjernmoen Carlsen, (17) Sondre Brunstad Fet, (19) Jernade Ronnel Meade, (23) Torbjørn Agdestein.

1. divisjon fotball menn søndag, 14. runde:

KFUM Oslo – Aalesund 2-4, Nest-Sotra – Notodden 2-1, Raufoss – Jerv 4-2, Sandnes Ulf – Ull/Kisa 2-0, Sogndal – Tromsdalen 5-2, Start – HamKam 4-1, Strømmen – Skeid 1-1, Sandefjord – Kongsvinger 1-0