KFUM Oslo etter snødramaet: Stolt etter tidenes lengste sesong

KFUM Oslo var en eneste seier fra ny kvalifisering til Eliteserien. – Jeg er stolt over sesongen og den offerviljen spillerne har lagt ned, sier trener Jørgen Isnes.

KFUM Oslo opplevde en av de mest oppsiktsvekkende avslutninger av en fotballkamp vi har sett på høyt nivå i Norge.

Fem scoringer på de siste åtte minuttene gjorde at mange mistet tellingen i sluttminuttene på Nammo stadion søndag. Men det endte altså 5-4 til Raufoss.

KFUMs første scoring på snøføre er en av de beste som er levert i år, entouch i ren futsal-stil.

– Jeg har sett straffesparket vi får mot oss rett før slutt om igjen, og avgjørelse er spinnvill med både straffespark og rødt kort i mot. Man skal være helt sikker i en slik situasjon. Men vi får ikke gjort noe med det, og jeg er imponert av Raufoss over hvordan de avslutter kampen, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen.

Også Raufoss-spilleren som ble felt, Oskar Løken (sønn av tidligere Stabæk- og RBK-spiller Karl Petter Løken) var overrasket over avgjørelsen...Raufoss tok dermed den siste kvalifiseringsplassen og møter Åsane borte onsdag.

Strenge restriksjoner

Nå gir Isnes spillerne en drøy måned fri etter en sesong som i praksis har vart siden januar med oppkjøring, treningskamper, korona-pauser, karantene og isolasjon. I siste kamp var blant andre David Tavakoli ute på grunn av smitte i nær familie.

– Spillerne har ofret mer enn kanskje mange er klar over fordi vi har levd under strenge restriksjoner. Offerviljen har vært stor. Og jeg er stolt over at vi andre sesong på rad kjempet om kvalikplass til Eliteserien. Vi har et veldig godt fundament å bygge på og vi avslutter med kanskje den beste 1. omgangen vi har spilt i år, sier han.

Laget ender ni poeng poengsummen i fjor, og det forklarer han slik:

– Vår dårlige periode varte litt lenger enn i fjor, og det blir avgjørende. Men så kommer vi igjen og leverer en sterk avslutning. Det er det ikke så mange lag som klarer, sier han.

KFUM slapp inn 13 mål på hjemmebane, men vant bare tre av 15 bortekamper og slapp inn 31 mål. Hvorav altså fem i den siste kaoskampen mot Raufoss.

Tapte for Grorud

I den dårlige perioden taper de blant annet 0-3  for Grorud og tar ett poeng totalt mot Stjørdals Blink og Kongsvinger hjemme. Med seier i en av de kampene hadde sesongen fortsatt vært i gang for "Kåffa".

– Samtidig er det veldig gledelig at Grorud klarte seg. Vi trenger to Oslolag i OBOS-ligaen, jeg hadde håpet på tre også. Veldig synd Skeid røk ut på straffespark, jeg måtte sende en melding til Daniel Braaten etter hans klassescoring mot Asker (tap på straffespark). Han er en legende i norsk fotball, avslutter Isnes.

KFUM skal nå sy sammen neste års tropp der det meste allerede er på plass. Etterhvert starter også byggingen av en ny stadion på Ekeberg i en klubb som nå har stabilisert seg på høyt nivå i 1. divisjon og som vil kjempe om opprykk neste år også.