KFUM møtte overmakten i Sogndal

(Sogndal - KFUM Oslo 3-0). Formlaget KFUM møtte veggen etter åtte kamper uten nederlag. Men laget er fortsatt med i opprykkskampen.

KFUM måtte reise over fjellet uten nøkkelspillerne Stian Sortevik og David Tavakoli (ute med gule kort), men ga likevel Sogndal kamp på Fosshaugane. Det var midt i annen omgang kampen ble punktert.

Sogndal kjemper om direkte opprykk og denne seieren var viktig i den kampen. KFUM ligger på den siste kvalifiseringsplassen, men fra i fjor vet vi at alt kan skje hvis de klamrer seg fast i den posisjonen.

Men etter Sogndal venter to nye topplag: Ranheim på Ekeberg og Lillestrøm på Åråsen.

Flotte scoringer

Sogndal tok ledelsen etter 18 minutters spill da Tomas Olai Totland avsluttet et godt hjemmeangrep der ballen pasningen kom på volley inn fra høyrakanten og Totland vant duellen med KFUM-stopperne rett foran kassa.

KFUM prøvde å presse høyt innimellom og viste at de aldri legger seg uansett motstander. Men et stygt balltap var nær baklengs etter en drøy halvtime da Endre Kupen satte ballen i stolpen bak en utmanøvrert Knut Skjærstein.

Sogndal har hatt motsatt formkurve av KFUM, men denne kampen gjenoopprettet mye av maktbalansen. Det er bare andre gang i historien KFUM var på Fosshaugane, i fjor ble det fire baklengs.

Tellefeil

Sogndals andre mål kom etter en drøy times spill etter det vi kan kalle tellefeil i KFUM-forsvaret. Innlegget kom fra nesten dødlinja og plutselig fikk Alioune Ndour stå helt alene foran KFUM-buret. Han kunne bare styre inn 2-0.

Bare tre minutter senere ble kampen definitv avgjort da samme mann (Ndour) dro seg fri på 18 meter og skrudde ballen opp mot vinkelen. Et vakkert skudd etter et kjapt angrep.

KFUM skapte ikke stort. Den største sjansen fikk de drøyt ti minutter før slutt da Håkon Stavrum ble spilt igjennom i midten, kom litt skrått til høyre og satte ballen i nettveggen. Det var Stavrun, Juba Moula og Bilal Njie som utgjorde angrepsrekka denne ettermiddagen.

Sogndal – KFUM Oslo 3-0 (1-0)

Fosshaugane: 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Tomas Olai Totland (19), 2-0 Alioune Ndour (63), 3-0 Ndour (66).

Dommer: Daniel Higraff, Randaberg.

Gult kort: Alioune Ndour, Sogndal, Robin Rasch, KFUM Oslo.

Sogndal (3-2-2-3): Renze Fij – Axel Kryger, Eirik Lereng, Martin Ove Roseth – Daniel Eid, Tomas Olai Totland – Tomas Kristoffersen, Sivert Mannsverk – Andreas Hoven (Eivind Helgesen fra 86.), Endre Kupen (Kristoffer Hoven fra 76.), Alioune Ndour (Anders Nord fra 90.).

KFUM Oslo (4-3-3): Knut André Skjærstein – Christopher Lindquist (Alagie Sanyang fra 72.), Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Fredrik Kristensen Dahl (Keivan Ghaedamini fra 72.) – Olav Øby (Moa Mahnin fra 64.), Robin Rasch, Remi-André Svindland (Håkon Hoseth fra 78.) – Håkon Stavrum, Juba Moula (Dadi Dodou Gaye fra 72.), Bilal Njie.

1. divisjon fotball menn lørdag, 26. runde:

HamKam – Ull/Kisa 3-1, Raufoss – Ranheim 0-0, Sogndal – KFUM Oslo 3-0, Øygarden – Tromsø 1-1.

Utsatt (pga. koronakarantene): Strømmen – Stjørdals-Blink, Jerv – Grorud.

Spilles søndag: Kongsvinger – Sandnes Ulf, Lillestrøm – Åsane.