Sport

KFUM med to seire og i rute til seriestart

En fornøyd KFUM-trener Jørgen Isnes sier til Dagsavisen at oppholdet sør i Spania har vært veldig bra, og at hans disipler er der de skal være en knapp måned før seriestart mot Sandefjord 31. mars.

(KFUM Oslo - Raufoss 1-0, KFUM - Ull/Kisa 4-3):  Mandag reiser Kåffa-gjengen hjem til Norge. Trener Jørgen Isnes sier de har hatt et flott opphold i varmt og fint vær. To treningskamper mot lag de skal opp mot i seriespillet i OBOS-ligaen, er god gjennomkjøring.

To seirer er sterkt.

– Fasilitetene her nede er fine, og jeg sitter her med god følelse nå. 1-0 og 4-3 er bra. Selvsagt er det mye å jobbe med, men vi har god tid til å justere inn mot seriestart, sier Jørgen Isnes på telefon til Dagsavisen lørdag ettermiddag.

Her refererer han litt fra de to kampene de har spilt:

– Mot Raufoss, var det en jevn 1. omgang. Jeg noterte 2-1 i sjanser til Raufoss. Kampen var preget av at den ble spilt på naturgress, som var en smule uvant for begge lag. Tempoet var ikke veldig høyt. Etter pause tok vi over, og seiersgoalen kom ved Tore Sørås, etter et nydelig angrep. Tilrettelegger var Stian Sortevik.

Keeper-duell

– Raufoss hadde før dette en stor dobbelsjanse som til slutt traff stolpen. Etter scoringen kom ikke Raufoss til flere sjanser. Vi tok mer og mer over, og ble giftigere i den siste tredjedelen av kampen. Vi hadde en en stor sjanse ved unggutten Juba Moula, som traff stolpen, samt at Raufoss hadde en redning på streken. Der kunne fort Basit Agouda ha satt sin første scoring for KFUM.

– I tillegg ble Juba Moula snytt for en straffe rett før slutt. Vi vant sjansestatistikken 5-3, sier KFUM-treneren.

Keeperduellen er god i klubben. Det er en tett fight mellom Knut Skjærstein og Simon Thomas. De har stått hver sin kamp, Skjærstein den første.

– Hva så med de nye spillerne, Isnes?

– Basit Agouda kommer til sjanser i de kampene han spiller, og det er positivt. Han trenger tid på å komme i ordentlig form, etter langt skadeavbrekk i 2018, og har spilt mest venstrekant, men også litt som spiss.

Skadde backer

– Kristian Brix spilte mest venstreback, ettersom vi har hatt fire backer ute med skade. Brix kan bekle hele venstresiden, men har også vært syk her nede.

– Hva med Daniel Fredheim Holm?

– Han trener godt, og har spilt noen av treningskampene til nå i vinter. Ingen ting haster med ham.

Lørdagens kamp mot et Ull/Kisa, som hadde tre seirer og en uavgjort på de fire siste treningskampene, startet ille for KFUM.

Laget fra Romerike ledet 2-0 etter et kvarter. Juba Moula reduserte til 1-2 etter halvtimen, før så Basit Agouda fikk sin første scoring for KFUM.

Ull/Kisa tok ledelsen 3-2 rett før pause. Isnes opplyser at KFUM mistet ballen idet de skulle sette spillet igang bakfra.

Brix med seiersgoalen

Isnes sier til Dagsavisen at KFUM kjørte 2. omgangen fra start av, og er spesielt fornøyd med den første halvtimen. Fotball-kloke og teknisk meget gode Robin Rasch bøyde et frispark over muren og inn i keepers lengste hjørne etter 55 minutters spill: 3-3.

Seiersmålet kom omlag 20 minutter før slutt. KFUM kom to mot en, og Kristian Brix sendte seiersgoalen i nettmaskene.

– Dette var en noe rar fotballkamp. Rotete. Kisa hadde noen store sjanser, men vi var effektive. Jeg mener vi har god bredde i stallen vår.

– Litt om stedet dere er, rett ved Marbella?

– Et perfekt sted for å få spillergruppa enda mer sammensveiset. Man får mye tid sammen både på trening og utenfor. Klimaet er nydelig med 20 grader og sol, og gressmattene er flotte. Treningene blir relativt rolig ettersom vi har to kamper på en uke, avslutter KFUM-trener Jørgen Isnes.

Før seriestarten borte mot Sandefjord 31.mars, spiller KFUM tre treningskamper;

Mot Elverum 9. mars (h), KIL (b) 17. mars, og hjemme mot Bærum 24. mars.

Mer fra Dagsavisen