KFUM med slurvete tap

(Ull/Kisa - KFUM Oslo 4-2): KFUM slurvet og ble straffet av et sterkt Ullensaker/Kisa på Jessheim Arena søndag. – Denne kampen kan settes strek over, mener Jørgen Isnes.

JESSHEIM (Dagsavisen): KFUM har imponert stort denne sesongen, men møtte  et litt sterkere Ullensaker/Kisa i solsteiken på Jessheim Arena. Etter fire baklengsmål og slurv på egen banehalvdel kunne Jessheimlaget juble for en 4-2 seier og dermed er KFUM på 5.plass i det 1. divisjon tar sommerferie.

Ull/Kisa presset KFUM fra start med sin tydelige fart og gjennvinnings-vilje, som ga hjemmelaget flere store sjanser i første del av omgangen.  Men etter en flott corner sendte Jørgen Paulov Hammer Oslo-laget til ledelse etter 28. minutter. Fire minutter senere klarer ikke KFUM å rydde opp inne i egen 16 meter og dermed stod det 1-1.

Sterke på gjenvinning

Ull/Kisa var effektive før hvilen og gikk til pause med en 3-1 ledelse. KFUM kom aggressive ut til andre omgang, og fikk redusering etter 52 minutter, men klarte igjen ikke å rydde opp i eget forsvar og dermed stod det 4-2 kort tid etter. Oslo-laget styrte store deler av andre omgang, men ble straffet av et lag som har scoret åtte mål på gjennvinning og går dermed ut med tap før ferien.

- Vi blir trykket i starten, så syntes jeg vi ofrer oss og står i veien, men det er å forvente i Obos-ligaen at det er noen kamper som ikke stemmer. Baklengsmålene er ting vi pratet om før matchen, vi vet Kisa er gode på gjenvinning og da må vi ut fra de områdene vi mister ball på, og det at vi ikke klarer det og gir dem ball akkurat der hvor de har lyst til å ha ballen, gjør at de får mål. Vi girl bort kjappe mål. Det er det samme hver gang. Jeg kjenner jeg blir irritert jo mer jeg prater om det! Det er skuffende at vi ikke skjønner det bedre under kampen, forteller en frustrert KFUM trener Jørgen Isnes til Dagsavisen etter  kampen.

Blir straffet

Det var Ull/Kisa som startet kampen sterkest, med flere store sjanser tidlig i omgangen, men det tok ikke lang tid før KFUM våknet og satte inn støtet. Etter 15 minutter satte kaptein Stian Sortevik ballen inn i høyre stolpe fra 16 meter etter et flott innlegg fra Moses Mawa. Ingen scoring. Tre minutter etter er Ull/Kisa farlige med skudd rett til side for mål og KFUM sliter med å rydde bort ball i eget forsvar. Og slik fortsetter det. Etter 28 minutter får KFUM corner etter et flott solo løp fra Mawa som driblet seg forbi to Kisa spillere. Robin Gravli Rasch kom med en flott corner mot første stolpe og Jørgen Paulov Hammer stod klar med heading til venstre for keeper, 1-0 til KFUM.

Fem minutter etter reduserer Henrik Kristiansen for Ull/Kisa etter slurvete forsvarsspill i egen 16 meter av KFUM, 1-1. Like etter etter blir det blåst straffe til hjemmelaget etter en sen takling en mot en av keeper Knut André  Skjærstein. Martin Wilhelmsen Trøen setter den sikkert ned til høyre hjørne etter 37. minutter spilt og sender hjemmelaget til en 2-1 ledelse. Rett før pause får Ull/Kisa en overgangsmulighet fra corner på egen banehalvdel og Eric Bugale Kitolano kommer i full fart fra venstre, inn mot 16 meteren og setter ballen til høyre for KFUM-keeper, Skjærstein, 3-1 til vertene.

Justeringer etter pause

KFUM-trener Jørgen Isnes gjorde formasjonsendring til 2. omgang for å legge tydelig press på Ull/Kisa fra start, noe spillerne så ut til å respondere godt på. Oslo-laget kom ut offensivt ut etter pause med begge backer opp samtidig, fire inn på midten i en diamant og to spisser på topp.

Lars Olden Larsen, Abdul-Basit Agouda og Daniel Fredheim Holm ble de offensive byttene utover andre omgang. KFUM trykte Ull/Kisa tilbake fra start og viste tydelig sin ballbesittende stil. Oslo-laget var aggressive, viste gode kvaliteter og hadde flere store sjanser i andre omgang. Etter 52 minutter fikk gjestene uttelling etter et strålende skudd av Robin Rasch fra ca. 19 meter som endte i nettet til hjemmelaget, 3-2, men igjen blir gjestene straffet kort tid etter. Et minutt etter redusering får KFUM press tilbake på egen banehalvdel og Ull/Kisa øker ledelsen til 4-2 med scoring fra Eric Bugale Kitolano igjen som står helt alene på 16 meter og kan juble for sitt andre mål.

Kampen endte 4-2 og dermed er KFUM på 5.plass med 23 poeng etter 13 kamper. Ullensaker/Kisa er på 7.plass med 20. poeng.

Hyller likevel laget

- Jeg var knallsint i pausen. Da var det to minutter med fyring så fikk jeg rettet fokus mot andre omgang. De gikk ut offensivt og turte å stå høyre med laget, noe som førte til scoring, dessverre så kom det såppas kjapt tilbake, forteller Isnes til Dagsavisen.

Likevel er han klar på at laget har vært fantastiske hele sesongen og at denne kampen skal glemmes.

- De har vært lojale mot kampplaner hele sesongen, de har vært fantastiske og det hyllet jeg dem for i garderoben nå etter matchen. Denne her kan vi bare sette en strek over, vi vet at dette er et av de tøffeste stedene å være i Obos-ligaen. Her fikk vi null poeng, vi får ikke gjort noe mer nå, men de har gjort en fantastisk vårsesong. Det må vi ikke glemme når vi går i ferie! Det er det viktigste å formidle til guttene etter kampen, forteller KFUM-treneren.

– Hva er planene for ferien?

- Nå er det hvile. Spillerne tar seg helt fri i to dager, de har fått egentreningsopplegg i ferien, men jeg har sagt at de skal hvile i to dager uten å trene eller noe sånt, så får de hentet seg inn. De har fått et tøft eget treningsprogram i ferien de skal følge.

KFUM starter igjen å trene torsdag 11.juli, i mellomtiden skal Isnes på ferie i Kragerø. De to første kampene etter ferien er mot formsterke Aalesund og Raufoss.

Ull/Kisa – KFUM Oslo 4-2 (3-1)

Jessheim arena: 661 tilskuere.

Mål: 0-1 Jørgen Hammer (28), 1-1 Henrik Kristiansen (33), 2-1 Martin Trøen (str. 37), 3-1 Eric Kitolano (45), 3-2 Robin Rasch (52), 4-2 Kitolano (53).

Dommer: Sivert Amland, Kringlebotn.

Gult kort: Espen Garnås (5), Ull/Kisa, Emmanuel Troudart (54), KFUM Oslo.

Ull/Kisa (4-3-3): Stefan Hagerup – Lars Ranger, Espen Garnås, Morten Sundli, Nikolas Walstad (Sverre Økland fra 76.) – Martin Torp, Christian Aas, Eric Kitolano – Ole Kristian Langås, Martin Trøen (Ciisè Aaden Abshir fra 66.), Ole Andreas Nesset (Henrik Kristiansen fra 25.).

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Dadi Dodou Gaye, Emmanuel Troudart, Jørgen Hammer, Kristian Brix – Tore Sørås (Abdul-Basit Agouda fra 66.), Robin Rasch – Fisnik Kastrati (Lars Olden Larsen fra 46.), Stian Sortevik, Olav Øby (Daniel Fredheim Holm fra 77.) – Moses Mawa.

1. divisjon fotball menn søndag, 13. runde:

Aalesund – Sandnes Ulf 3-1, Jerv – Sandefjord 0-2, Kongsvinger – Sogndal 3-0, Notodden – Strømmen 3-0, Skeid – Nest-Sotra 1-2, Tromsdalen – Start 1-3, Ull/Kisa – KFUM Oslo 4-2.

Spilt lørdag: HamKam – Raufoss 1-2.