Sport

KFUM: – Målet er 1. divisjon før nytt stadion er klart

Dagsavisen har stilt KFUM -trener Jørgen Isnes fem spørsmål om kommende sesong i 2. divisjon.

1) Hvordan har sesongforberedelsene vært?

– Vi har hatt en bedre oppkjøring, i forhold til flere punkter. Store deler av spillerstallen ble satt tidlig i januar, selv om det har vært noen som har ankommet i ettertid. I tillegg har ikke skadesituasjonen vært like prekær, selv om vi har hatt våre perioder, som alle andre lag. I treningskampene har vi blitt stadig bedre. Det startet med en stygg smell mot Ull/Kisa, men, mot f.eks. Notodden og Moss, har vi vært gode (2-2 og 3-0). I generalprøven ble Asker slått 4–2.

Les også: Kjell Magne Bondevik: – «Kåffa» kan rykke opp (for deg som er abonnent)

2) Sesongens stall sammenlignet med forrige sesong?

– Det har vært utskiftninger i stallen. Noen spillere har valgt å trappe ned, eller har gitt seg, mens et par har valgt å gå andre veier. Det er fotballens naturlige gang. Inn har det kommet unge, ambisiøse spillere, både utenfra og fra egen stall. Gjennomsnittsalderen har gått betraktelig ned og viser vel 22 år per dags dato. Vi vil nok få noe med de nye som har kommet, mens man vil savne noe ved de som har sluttet. Akkurat nå, tror jeg vi står bedre rustet enn i fjor.

Les også: Kåffa ga Dahl seier i avskjeden

3) – Hva blir nøkkelen til suksess denne sesongen?

– Nøkkelen blir å holde oss friske og skadefrie, samt at vi får lagt ned gode nok treningsøkter hele veien. Det er små detaljer som avgjør kampene i Postnord-ligaen nå, derfor er vi nødt til å prøve å eliminere for mange tilfeldigheter. Vi skal jobbe steinhardt for å få vippet kampene i vår favør, noe vi ikke klarte i starten av forrige sesong. Å få i gang vårt eget spill, samt det å kunne håndtere ulike spillfaser i større grad, blir viktige faktorer for oss.

For deg med ♥ for Oslo: Følg oss på Facebook!

4) Hva er målsettingen for sesongen?

– Vi ønsker å være med i toppsjiktet og prestere bedre enn i fjor. Vi har en målsetting om å komme oss til OBOS-ligaen når KFUM familiearena står klar om noen år, så det å ta nye steg blir viktig denne sesongen. Forrige sesong havnet vi midt på tabellen, nå ønsker vi oss høyere.

5) Favoritter i avdelingen?

– Naturlig å ta med nedrykkslaget fra 1. divisjon (OBOS-ligaen) Arendal. I tillegg tror jeg på Bryne og Hødd. Bak der er det mange outsidere.

Les også: Bondevik om KFUMs sjanser: https://www.dagsavisen.no/sport/kaffa-kan-rykke-opp-1.1127692

Stallen

KFUM har hentet inn flere nye spillere til årets sesong. Samtidig har mange også forsvunnet ut.

INN: Knut Andre Skjærstein (Follo), Mounir El Masrouri (Bærum), Moses Mawa (Bærum), Erik Stafford (Skeid), Fisnik Kastrati (Grorud), Lars Olden Larsen (VIF), Aslak Oberg (VIF, kom i fjor sommer)

Fra egen stall: Ferdinand Ward Ådlandsvik, Brede Pedersen, Yannis Moula, Håkon Stavrum

UT: Kenneth Di Vita, Emil Ekblom, Erlend Skaga, Cato Valøy, Christoffer Dahl, Adnan Haidar, Eriksson Spinola Lima, Nikolai Aarø, Johannes Grødtlien, Stian Pettersen.

KFUM serieåpner lørdag 14. april klokka 14.00 mot Vidar på KFUM Arena.

Mer fra Dagsavisen