KFUM ledet to ganger, men tapte for Tromsø

(Tromsø - KFUM Oslo 4-2). KFUM skapte mye i lørdagens treningskamp på Alfheim, men ble veldig gavmilde i sluttfasen av kampen.

Tromsø hadde invitert og stort sett betalt KFUM til treningskamp i mangel av passende lokal motstand. Og KFUM ga kamp så det holdt. To ganger tok de blåkledde (for anledningen) ledelsen mot fjorårets eliteserielag. Og de burde ledet mer før Tromsø snudde oppgjøret etter hvilen.

Det var nok en lettelse for debuterende Tromsø-trener Gaute Helstrup (ny fra HamKam), mens KFUM-trener Jørgen Isnes fikk se et KFUM-lag som lenge var helt på høyde både spillemssig og i antall skapte målsjanser.

Lagene er nå i samme divisjon og skal møtes to ganger til når den hektiske OBOS-liga-sesongen begynner fredag 3. juli.

KFUM best før pause

KFUM tok ledelsen på et usedvanlig sommervarmt Alfheim (all snøen var smeltet), da Alagie Sanyang kontant headet ballen i mål etter corner. Ledelsen var fortjent etter at KFUM hadde skapt tre sjanser mot Tromsøs ene før scoringen kom rett før pause.

Tromsøs første utligning kom på straffespark tidlig i 2. omgang etter at den raske kantspilleren Eric Kitolano ble felt. Kent Are Andreassen satte straffen sikkert i mål.

Men det trigget bare KFUM så det ut til. Veteranene Stian Sortevik og Daniel Fredheim Holm lå sentralt i banen med masse unggutter rundt seg. En av dem, Yannis Moula, sørget for ny ledelse til KFUM da han utnyttet et balltap på midten, skjøt fart og skjøt litt overrumplende hardt ned i hjørnet fra 18 meters hold.

Effektivt hjemmelag

KFUM åpnet seg bak og nevnte Kitolano kom på et nytt raskt løp og nærmst lobbet ballen over KFUM-keeper Alexander Pedersen. Dermed 2-2 på Alfheim.

I denne fasen var Tromsø plagsomt effektive for KFUM. De scoret på de sjansene de skapte.

Magnus Andersen sendte hjemmelaget i ledelsen for første gang etter 66 minutter etter et kjapt og overraskende skudd etter dødball.

Og rett før slutt sattte Brage Berg Pedersen 4-2 fra nærmest død vinkel. En scoring KFUMs Dadi Dodou Gaye nok kommer til å huske. For han ble rundlurt inne i eget forsvarsfelt før avslutningen kom mellom beina på keeper.

Samme Gaye var centimetre fra å få sin lille hevn i siste spilleminutt da han headet en corner hårfint utenfor. Noen minutter før det misbrukte KFUM også en stor mulighet da Moula valgte å avslutte selv i stedet for å sende ballen til en helt fri Fisnik Kastrati på høyrekant.

Nyttig økt for KFUM i nord! Og for hjemmelaget som har slitt tungt for å få til fullverdige treningskamper.

Treningsskamp menn lørdag:

Tromsø - KFUM Oslo 4-2 (0-1)

Alheim stadion: Stengt for publikum.

Mål: 0-1 Alagie Sanyang (40), 1-1 Kent Are Antonsen straffe (50), 1-2 Yannis Moula (54), 2-2 Eric Kitolano (60), 3-2 Magnus Andersen (66), 4-2 Brage Berg Pedersen (88).

KFUM startet slik (4-2-3-1): Simon Thomas - Dadi Dodou Gaye, Emmanuel Troudart, Mansour Gueye, Fredrik Kristensen Dahl - Daniel Fredheim Holm, Håkom Stavrum - Håkon Helland Hoseth, Stian Sortevik, Alagia Sanyang - David Tavakoli.

Etter pause kom disse inn: Alexander Pedersen (keeper), Tobias Collett, Fisnik Kastrati, Yannis Moula.