Fotball

KFUM kritiske til dommeren i Kristiansand

(Start - KFUM Oslo 1-0). Hit, men ikke lenger. Likevel: Det var en sterk KFUM-sesong som endte i Kristiansand denne iskalde desemberdagen. I Kåffa-leiren var det sterke meninger om dommeren.

Bilde 1 av 2

Av Per Erik Moen

KRISTIANSAND (Dagsavisen): – Jeg mener dommerne avgjør kampen. Det sagt; det går utover begge lag. Det dømmes for mye rart begge veier. Jeg scoret blant annet en goal som ikke var offside, sa midtstopper Jørgen Hammer til Dagsavisen rett etter kampslutt. Jus-studenten er klar:
– Det er for mye rart som skjer i en så avgjørende kamp.

Stian Sortevik vil ikke trekke konklusjonene så langt, men sier også at han ble snytt for en stjerneklar straffe, da han både ble sparket i ankelen og holdt i trøya inne i feltet.

– Dommeren (Rohit Saggi fra Drafn) la lista høyt, og det gikk begge veier. Det hender jo at dommere ikke ser klare straffer også. Jeg syns vi tapte for et lag som var hakket bedre enn oss i dag, så den store depresjonen er ikke her hos meg, sier kaptein Stian Sortevik.

Stian SKULLE spille

Hadde dette vært en vanlig seriekamp, så hadde han ikke spilt. For lørdag kveld var smertene i låret såpass store at han ikke helt skjønte hvordan han skulle klare å gå innpå til denne svært så avgjørende kampen søndag ettermiddag.
– Jeg fikk massasje, lå med beinet høyt lørdag kveld. Men, dette var den viktigste fotballkampen i mitt liv, og jeg ville bare spille, sier den teknisk begavede midtbanespilleren til Dagsavisen.

Smertene ble etterhvert for store, så kaptein Sortevik kastet inn håndkledet mot slutten av 2. omgang.

Da Start fomlet med å få ballen til han som skulle ta innkast for KFUM rett før slutt, tok trener Jørgen Isnes et lite brytetak på Kevin Kabran for å få tak i ballen. Såpass på siden av reglene at KFUMs trener ble vist opp på tribunen.

Start var klart best før pause, og fikk lønn for strevet de hadde lagt ned på trening gjennom hele uka; øve på press-spill. Variere presshøyden, vite hva som ventet dem i KFUM og deres spillestil.

Kanonsesong

Etter pause kom KFUM langt mer med på notene og var mer og mer til å kjenne igjen. Med mer ballinnehav, mer presisjon og kjappere forflytninger.

Hammers heading i nettmaskene var ikke offside, Sortevik skulle hatt straffespark, men alle vi snakket med sa at det ikke var noe å si på at Start nå er laget som skal ut i de avgjørende kvalikkampene mot laget om endte som nummer 19 i eliteserien.

For KFUM har dette vært en gedigen opptur, men kvartfinale i cupen, og å nå så langt i seriespillet.

– Nå skal hele gjengen ha en lang, god og etterlengtet juleferie. Vi møtes ikke igjen til trening før i midten av januar. Jeg sa til spillerne i garderoben etter kampen at jeg er veldig stolt av dem. Ingen hadde vel trodd på en slik sesong, avsluttet den suksessrike KFUM-treneren.

Stopper Jørgen Hammer smilte og sa dette til Dagsavisen:

– Vi spillerne har snakket om dette gjennom hele sesongen. Vi kjente potensialet, vi visste hva vi var gode for. Men, skuffet over at det endte som det gjorde, det er jeg ikke. Vi har gjennomført en god sesong, asluttet stopper Hammer, som er ferdig utdannet jurist om to år.

Fram til da er han iallfall innstilt på å spille for Oslos nest beste fotballag.

Fotball Kvalifisering til Eliteserien menn søndag, 3. runde:

Start – KFUM Oslo 1-0 (1-0)
2615 tilskuere.

Mål: 1-0 Damion Lowe (32).

Dommer: Rohit Saggi, Drafn.

Gult kort: Henrik Robstad, Eman Markovic, Kevin Kabran, Start, Jørgen Hammer, Tobias Collett, Kristian Brix, KFUM Oslo.

Lagene:

Start (4-2-3-1): Jonas Deumeland – Eirik Wichne, Damion Lowe, Joackim Jørgensen, Henrik Robstad – Afeez Aremu (Isaac Twum fra 67.), Erlend Segberg – Kasper Skaanes, Eman Markovic (Kevin Kabran fra 65.), Aron Sigurdarson (Espen Berger fra 90.) – Martin Ramsland.

KFUM Oslo (4-2-3-1): Knut André Skjærstein – Tobias Collett, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Dadi Dodou Gaye – Daniel Fredheim Holm (David Tavakoli fra 65.), Robin Rasch – Lars Olden Larsen, Stian Sortevik (Yannis Maxitas Moula fra 83.), Kristian Brix – Juba Moula (Sebastian Jarl fra 64.).

Start møter laget som ender tredje sist i Eliteserien til hjemme- og bortekamp om den siste eliteserieplassen.

(Fakta: ©NTB)

Mer fra Dagsavisen