KFUM kjempet seg til tre poeng i Grimstad

(FK Jerv - KFUM Oslo 0-1) KFUM dro til Grimstad med seks strake kamper uten tap. Den gode trenden fortsatte for Oslo-laget med avgjørende scoring på corner.

LEVERMYR STADION (Dagsavisen): På en klissvåt gressmatte møttes to av lagene som kjemper om den viktige sjetteplassen som fører til kvalifiseringskamper til Eliteserien. Før kveldens runde lå Jerv på sjuendeplass med én kamp mindre spilt, à poeng med KFUM. Været og spilleforholdene preget klart kampen i førsteomgang. For KFUMs del førte det nok til mye mindre spill langs bakken enn hva som er normalt for det velkjente, ballspillende laget i OBOS-ligaen.

Hjemmelaget Jerv tok det meste av initiativet i begynnelsen av kampen, uten å skape de største farlighetene. "Kåffa" slet med å komme ordentlig i gang, og leverte en svak førsteomgang.

Kontroverser

Etter 35 minutters spill oppsto en straffesituasjon innenfor KFUMs sekstenmeter. Bortelagets stopperveteran, Jørgen Hammer, gikk hardt inn med en sklitakling på Jervs angriper, Juan "Pibe" Sastre. Hammer traff ballen først, men dommer Martin Berg kunne fort blåst for straffespark i en slik situasjon, da midtstopperen kom inn med stor kraft og knottene først.

Like etter taklingen fikk Jerv og Ikhsan Fandi Ahmad ballen i mål etter et godt innlegg fra høyre side. Ifølge dommeren fikk Kåffas høyreback Christopher Lindquist en dytt i ryggen i duellen med Jerv-angriperen, og målet ble annullert.

KFUM var under press da det nærmet seg pause i Grimstad, og minuttet etter at ballen var i nettet leverte bortelagets burvokter Knut-André Skjærstein en enormt viktig redning som hindret hjemmelaget å gå i føringen før pause.

En sjansefattig førsteomgang, med utfordrende spilleforhold, endte malløst. KFUM var nødt til å heve seg etter pause for å få med seg noe fra Sørlandet.

Kåffa tok kontroll

Hverken vær eller spilleforhold ble bedre i andreomgang, men bortelaget fikk en klart bedre start på denne omgangen. Det skulle bare ta ti minutter før Oslo-laget tok ledelsen med kampens første scoring.

Etter et godt skudd fra kaptein Stian Sortevik, fulgte David Tavakoli opp på returen. Spissens skudd førte til hjørnespark, som Robin Rasch skulle slå innoverskrudd fra venstre. Corneren var godt slått og plassert, og i feltet steg bortelagets andre midtstopper, Mansour Gueye, høyest.

Med det scoret den 26-årige forsvarsspilleren sitt første mål for sesongen da han sendte Kåffa i ledelsen etter 55 minutters spill.

Sjansefattig igjen

Selv om målet kom relativt tidlig etter pause, bydde ikke resten av omgangen på noe sjansebonanza. For KFUM handlet det om å være nøye i det defensive spillet for å dra i land seieren mot slutten av kampen.

Jerv kom til noen få avslutninger da det nærmet seg 90 minutter, men det ble aldri noe ordentlig farlig ut av det. Dermed maktet Kåffa å holde ledelsen helt til siste fløytesignal, og gikk seirende ut av den regnfylte duellen i Grimstad.

Jerv – KFUM Oslo 0-1 (0-0)

Levermyr kunstgress: 394 tilskuere.

Mål: 0-1 Mansour Gueye (55).

Dommer: Martin Berg, Hunstad.

Gult kort: Simon Andreas Larsen, Mathias Wichmann, Jerv, Fredrik Kristensen Dahl, KFUM Oslo.

1. divisjon menn søndag, 24. runde:

Strømmen – Sogndal 1-1, HamKam – Åsane 2-1, Jerv – KFUM Oslo 0-1, Kongsvinger – Raufoss 3-3, Lillestrøm – Tromsø 3-0, Stjørdals-Blink – Grorud 2-3, Ull/Kisa – Sandnes Ulf 3-0, Øygarden – Ranheim 0-0.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under: