Sport

KFUM i historisk posisjon etter festomgang

(Strømmen - KFUM Oslo 0-3). KFUM er en kamp fra å sikre opprykkskvalifisering. Nå er de i en sterk posisjon etter at de lørdag vant for første gang siden 15. september.

Bilde 1 av 3

Det var mye som snudde for KFUM på Jessheim stadion lørdag ettermiddag (der kampen ble spilt på grunn av manglende lys på Strømmen). Det viktigste var å vinne, men det var også godt for Lars Olden Larsen å få sin første scoring siden 16. mai.

Drama om kvalikplassene

Dermed er KFUM en kamp unna å få en av de fire kvalifiseringsplassene som deles ut lørdag om en uke.

KFUM avslutter hjemme mot Sogndal, som kjemper om de samme plassene. Men det blir to store endringer i forhold til årets øvrige hjemmekamper.

1. Kampen er flyttet til Intility arena på grunn av for dårlig lys på KFUM Arena

2. Kaptein Stian Sortevik må stå over etter det gule kortet han fikk mot Strømmen lørdag.

Start er sikret den ene kvalikplassen, de tre andre plassene står mellom KFUM Oslo (45 poeng), Sogndal (45), Nest-Sotra (44) og Kongsvinger (43).

Med andre ord: Dette blir en ren finale.

– Vi er i posisjon. Det er fantastisk, sier KFUM-trener Jørgen Isnes, som forlenget avtalen som trener med tre sesonger før helgen.

Endelig effektive

KFUM leverte en imponerende forestilling mot et hardt presset Strømmen, som kjempet for å unngå kvalifisering mot nedrykk. Etter en målløs første omgang løsnet det endelig for KFUM med en uttelling som de har savnet i de siste kampene.

Men det varte og rakk i denne kampen også. Et kvarter gjensto da Stian Sortevik satte opp Tobias Collett på høyrekanten, løpet og pasningen hans var perfekt inn til Lars Olden Larsen som var der han skulle være og bredsidet ballen i mål.

Seiersfeiringen hans er kanskje en av de raskeste i OBOS-ligaen i år da han stormet ned hele sidelinja til innbytterbenken.

Moula-brødrene avsluttet

Og dette var scoringen som fikk alt til å løsne. Juba Moula utnytter en Strømmen-miss fem minutter senere, går alene og banker inn tomålsledelsen. Da var dette kjørt.

Rett etterpå ble Moula utsatt for kampens groveste takling med det resultat at Strømmens John Olav Norheim ble sendt rett i garderoben med rødt kort.

Denne festlige omgangen ble avsluttet ved at Juba Moula fikk den siste målgivende pasningen fra sin bror Yannis etter at Stian Sortevik hadde satt opp denne kombinasjonen også. Tremålsseier og KFUM kunne juble kollektivt for sin etterlengtede seier.

Nå er det bare å mobilisere alle KFUM-venner til Intility lørdag 9. november. Med seier der kan denne sesongen bli forlenget med nesten en måned.

PS. Lørdagens fasit: Sandefjord rykker rett opp sammen med Aalesund. Tromsdalen og Skeid rykker ned.

1. divisjon fotball menn lørdag, 29. runde:

Strømmen – KFUM Oslo 0-3 (0-0)

Jessheim stadion.

Mål: 0-1 Lars Olden Larsen (75), 0-2 Juba Moula (80), 0-3 Moula (90).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.

Gult kort: Stian Sortevik, KFUM Oslo, Magnus Aleksander Tvedte, Strømmen.

Rødt kort: John Olav Norheim (81), Strømmen.

Øvrige resultater:

Kongsvinger – Sandnes Ulf 1-2, Nest-Sotra – Aalesund 0-1, Sandefjord – Jerv 1-0, Skeid – Notodden 2-2, Sogndal – HamKam 3-0, Start – Ull/Kisa 2-1, Strømmen – KFUM Oslo 0-3, Tromsdalen – Raufoss 3-0.

Mer fra Dagsavisen