KFUM holdt nullen mot Kjelsås

(KFUM Oslo - Kjelsås 2-0). KFUM-trener Jørgen Isnes ønsket seg en smultring til lørdagskosen, men Kjelsås bød på utfordringer.

EKEBERG (Dagsavisen): Jørgen Isnes har vært klar på at laget har hatt defensive utfordringer så langt i oppkjøringa til 1. divisjon. Mot Skeid ble det tre baklengsmål, og mot Strømmen ble det fire. Begge er lag KFUM skal møte i 1. divisjon kommende sesong. Derfor var målet i kampen mot Kjelsås klokkeklart.

– Målet for oss i dag var å holde nullen, og det klarte vi. Du må ha noen som står i veien, du må duellere godt, selv om jeg synes det fortsatt er en vei å gå der. Vi hadde sluppet inn sju mål på ti sjanser imot, det er for dårlig. Derfor har vi denne uka jobba med å være bedre i situasjoner i, og rundt 16-meteren, sier Jørgen Isnes til Dagsavisen etter kampen.

Han forteller videre at han er til dels fornøyd med det de leverer sett under ett.

– Jeg er spesielt fornøyd med førsteomgangen. I andreomgang blir det for åpent, og vi får egentlig ingenting ut av den, sier han.

– Benny Hill-mål

Og det var KFUM som tok tak i kampen fra start, og vertene hadde et par gode muligheter tidlig ved Tore Sørås og Fredrik Levorstad, men begge gangene gikk ballen til side for mål.

KFUM styrte det meste av det som foregikk ute på banen i de første 45 minuttene, men måtte ha hjelp av gjestenes midtstopper Jesper Taaje for å få ballen i mål.

– Han er helt upressa. Det er kommunikasjonssvikt, det kommer ingen beskjed, og da nøler han og det ender med at han chipper ballen over egen keeper. Det er litt sånn Benny Hill-mål det der, sier Kjelsås-trener Eivind Kampen som var enig med Isnes i at KFUM var det dominerende laget før pause.

– Jeg synes vi gjør en ganske dårlig førsteomgang. Vi henger i taua, blir passive og lar lar «Kåffa» styre alt for mye. Det blir en god lærepenge, fortsetter han.

– Men dere slipper ikke til så mange sjanser?

– Nei, det er riktig. I den bakerste tredjedelen klarer vi oss bra, men vi har ikke noe positiv kontroll på det som foregår. Vi flytter oss etter «Kåffa», og reparerer i stedet for å ha litt makta over hvordan ting skal se ut, svarer han.

Rollene byttet

Kjelsås brukte imidlertid pausen godt, og etter pause var det en forbedret utgave som entret KFUM-arena.

Kjelsås virket skarpere, og mer direkte i stilen. Det ga positive utslag. Etter et lekkert angrep der til slutt Axel Pedersen fant Walid Chafouk Idrissi var Kjelsås veldig nære, men Knut Skjærstein i KFUM-målet reddet mesterlig. Like etter var Magnus Aasarød på farten nede ved dødlinja inne i 16-meteren. Til slutt forsøkte han å finne Idrissi, men Skjærstein leste innlegget og snappet ballen før den ville gitt Kjelsås-spissen en enkel oppgave med å utligne. Også Yaw Paintsil hadde et fint raid for Kjelsås, men avslutningen gikk over mål.

Det var likevel ikke tvil om at Kjelsås plutselig virket mye farligere på de første 20 minuttene enn hva de hadde gjort de første 45.

– Jeg er veldig glad for at vi klarte å snu det i andreomgang. Særlig de første 25 minuttene. Da syns jeg vi var skikkelig gode, og har sjanser til å komme likt, og så blir det litt mer Hawaii de siste 20 når det blir litt trøtte ben, sier Eivind Kampen.

– Vi var på etterskudd hele tida i starten av andreomgangen, sier Isnes.

Rollene var byttet, men scoringen kom likevel ikke for Kjelsås.

– Litt surt at det ikke kom et mål?

– Ja, og logisk sett skulle vi kanskje ha det, men jeg synes det er fortjent at vi taper i sum. 2-1 hadde vært greit, sier Kampen.

– Kjelsås har jo litt i andreomgang, men vi må forventa at motstanderen kanskje får noen sjanser, sier Isnes.

Frisk innbytter

KFUM kom seg etter hvert til hektene og de siste 20 minuttene bølget det fram og tilbake. Innbytter Juba Moula gjorde seg bemerket med en flott kontring som han selv satte i gang med en tunnelpasning til Abdul-Basit Agouda. Basit spilte ballen kjapt videre til Moula som hadde fått opp farten, og stormet inn i 16-meteren før han begynte å lete etter alternativer. Han fant ikke løsningen og valgte til slutt å prøve selv, og var svært nær. Men ballen sneiet utsiden av stolpen.

Klarte målet

Sammen mann skulle likevel bli avgjørende. For noen minutter senere skaffet han KFUM straffespark. Det ekspederte Kristoffer Hagen sikkert i mål, og fastsatte sluttresultatet til 2-0.

– Dere spiller veldig god fotball som dere pleier, men mangler også litt når det kommer til uttelling, som har vært et tilbakevendende problem for dere. Skulle du likt å se at dere straffe Kjelsås mer her i dag?

– Jeg er helt enig, og ja, jeg skulle gjerne sett at vi straffa dem mer i dag. Jeg syns vi var enda hvassere mot Strømmen. Der produserer vi en 5-6 målsjanser, men da slipper vi inn mye også. Vi må produsere enda mer framover. Men i dag handlet det først og fremst om det defensive, sier Isnes.

– Så du er fornøyd med dagen?

– Ja, jeg er det. Jeg er fornøyd med målet. Når jeg kommer til denne kampen er målet vårt seier, og holde tett. Og det gjorde vi. Så skulle jeg gjerne sett at vi kanskje klarte å holde enda mer tett, at ikke Kjelsås fikk det jeg vil kalle «litt lette sjanser», svarer Isnes som også innrømmer at han gjerne skulle sett at laget var litt lenger fram i løypa, og at det fremdeles finnes usikkerhetsmoment.

Han tror likevel at det skal løse seg fram mot sesongstart.

– Vi har litt å hente på det relasjonelle. Det trenger man litt tid til, men man trenger ikke et halvt år. Du trenger stort sett en oppkjøring og så skal det sitte, sier han.

Dritfornøyd taper

Han ser også at det mangler litt sprut, men heller ikke det bekymrer han på dette tidspunktet av sesongen.

– Jeg og Eivind snakka sammen på vei inn til pause om at man kan se at det er mye trening på spillerne nå. Så jeg savner jo spruten, men jeg forventer ikke å se spruten nå heller. Så jeg er veldig fornøyd med at de ser litt seige ut. Og så er det min oppgave å sørge for at de ikke ser seige ut i mars, smiler Isnes.

Men det var ikke bare Isnes som kunne smile etter kampen. Også Kampen var godt fornøyd med det laget leverte

– Alt i alt dritfornøyd med dagen, sier han.

– Hvorfor?

– Fordi vi fikk vist at vi faktisk kan justere og forstå underveis i en kamp. Så kjempeglad for dagen, selv om førsteomgangen selvfølgelig er langt unna godkjent, svarer han med henvisning til forvandlingen laget hadde etter pause.

– Vi ser veldig bra ut en god periode. Det ble en god følelse der vi kjente på at vi kan, sier han.