KFUM har mistet seiersevnen

(KFUM Oslo - Stjørdals Blink 0-1). KFUM har gått sju kamper uten seier og torsdagens hjemmetap var en ny bekreftelse på en seiersgnist som har forsvunnet.

Situasjonen er høyst uvant for et mannskap som har opplevd medgang lenge. Jørgen Isnes har sin tyngste periode som KFUM-trener siden han overtok laget i 2. divisjon og startet med en rekke tap. Laget spiller og spiller, men finner ikke mål. Et stolpeskudd var kveldens nærmeste.

Faktum er at gjestene fra nabobygda til Værnes er fem poeng foran KFUM, som nå må se bakover på tabellen. Det er bare tre poeng ned til kvalikplass for å unngå nedrykk. Det var ikke der KFUM skulle ligge. Selv Lillestrøm er seks poeng foran nå.

Sortevik kom inn

KFUM hadde gått uvanlige seks kamper uten seier. Det er ganske sammenfallende med Stian Sorteviks fravær fra A-laget. Også Daniel Fredheim Holm er ute etter operasjon og spørsmålet er om KFUM har vært for avhengige av disse to ballstyrende veteranene. Det positive denne kvelden var at Sortevik kom inn og kunne spille 2. omgang. Men også han er kamprusten.

Derfor må resten av gjengen prestere. Robin Rasch og Moa Mahnin er nøkkelmenn på midten.

Stjørdals Blink er et av de mange nyopprykkede lagene som har overrasket positivt, i kveldmed fotballnomaden Lasse Bransdal på topp. I fjor var han i tre klubber (Oppsal, Sandefjord og Strømmen), i år er han foreløpig oppe i to (Sandefjord og Blink).

Det var mye trafikk inne i Stjørdals Blinks forsvarsfelt.

Det var mye trafikk inne i Stjørdals Blinks forsvarsfelt. Foto: Guttorm Lende/KFUMKAMERATENE OSLO

Tavakolis store sjanser

KFUM kom i gang best i den lave sola på Ekeberg og David Tavakoli var centimetre fra å sende laget i ledelsen da han styrte ballen i stolpen fra fem meters hold etter et snaut kvarters spill.

Olav Øby har sans for lobbelignende langskudd og han måtte prøve fra 40 meter denne gangen også. Keeper sto langt ute, men ballen landet oppå nettaket.

Og slik fortsatte det. Yannis Moula spilte fri Christopher Lindquist som skar inn fra høyre og satte ballen hardt over mål fra ti meters hold.

Nytt KFUM-angrep endte med at David Tavakoli fikk servert ballen på seks meters hold, men bommet på ballen da han skulle avslutte. Uflaks eller udyktighet? Det er mange spisser på alle nivåer som har fått samme spørsmål.

Sjanse på sjanse, men uten uttelling. Hørt den før?

Blink hadde banens beste

Og da, mot spillets gang, viste Blink hvor enkelt det kan se ut. Et innkast havnet hos Sander Erik Kartum inne i feltet. Med tre KFUM-spillere rundt seg fikk han likevel snudd seg og avsluttet i motsatt hjørne. Som vanlig ser scoringer veldig enkle ut. Men forsvarsspillet kan tas opp i første time på neste Kåffa-evaluering.

Samtidig må Kartums prestasjon verdsettes. Han var banens beste spiller med sin fart og rett-på-mål-holdning som KFUM mangler.

Tre minutter senere burde Tobias Hestad økt ledelsen, men alene med keeper satte han ballen rett på Alexander Pedersen. Viktig redning av Kåffa-keeperen.

KFUM-trener Jørgen Isnes følger oppvarmingen.

KFUM-trener Jørgen Isnes følger oppvarmingen. Foto: Guttorm Lende/KFUMKAMERATENE OSLO

I stedet skulle KFUM-utligningen komme tre minutter før pause, men igjen fikk vi se hvordan en ball kan sprette feil vei for KFUM. Juba Moulas skudd blirr reddet på målstreken, klareringen går i hånda på keeper Nicklas Frenderup som har vært ute på bærtur. Ballen spretter centimetre på feil side av stolpen sett med KFUM-øyne.

Etter pause tørket kampen inn og KFUM demonstrerete sitt hovedproblem: Mange pasninger uten to streker under svaret. Det endte ikke i noenting. Grunnen var at bevegelsene kom for sent og rytmen vi så så mye av i fjor forsvant.

Skal dette bli en marerittuke for KFUM? 0-3 for Grorud, 0-1 for Stjørdals Blink og søndag venter Ranheim i Trondheim. Her må laget vokse med oppgaven, bokstavelig talt.

1. divisjon torsdag:

KFUM Oslo - Stjørdals Blink 0-1 (0-1)

KFUM Arena: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Sander Erik Kartum (35).

Dommer: Eivind Bodding.

KFUMs lag: Alexander Pedersen - Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Håkon Hoseth - Moa Mahnin (Fisnik Kastrati 65), Robin Rasch (Remi-Andre Svindland 80) - Yannis Moula (Stian Sortevik 46), Olav Øby, Juba Moula (Håkon Stavrum 80) - David Tavakoli (Basit Agouda 72)

1. divisjon menn torsdag, 12. runde:

Jerv – Ranheim 1-6, KFUM Oslo – Stjørdals-Blink 0-1, Lillestrøm – Strømmen 1-0, Sandnes Ulf – Raufoss 2-1, Sogndal – Øygarden 2-0, Ull/Kisa – Kongsvinger 0-2, Åsane – Grorud 1-1, HamKam – Tromsø 0-2.