Sport

KFUM har fortsatt samme mål som før sesongstart

KFUM Oslo ligger på 3. plass, fem poeng foran Ull/kisa som ligger på plassen bak kvalik-streken. Men kvalik eller direkte opprykk snakkes det ikke om i klubbhuset på Ekeberg.

Av Per Erik Moen

– Vi har spilt en tredjedel av sesongen. Så kvalik eller opprykk er et ikke-tema. Det har vi ikke snakket om i det hele tatt. Per nå er målet som det var før sesongstart; å holde plassen i OBOS-ligaen, sier trener Jørgen Isnes til Dagsavisen.

– 10 serierunder er spilt, dere ligger på tredje plass med 19 poeng. Overrasket selv?

– Nja. Vi har sterkere stall denne sesongen. Vi har jevnere prestasjoner. I tillegg spiller vi kanskje litt annerledes, selv om «Kåffa-stilen» er trygt forankret i alt vi driver med. Vi varierer presshøyden mer. Også på hjemmebane kan vi ligge lavere, og slå kontra.

Les også: KFUM-trenerens superhelg (DA+)

Flest scoringer i serien

Etter to strake tap i åpningen (Sandefjord og Start), har Oslolaget fått sving på sakene, og står bokført med 21 scoringer. Det er flest i hele OBOS-ligaen.

– Vi har Lars Olden Larsen med åtte seriescoringer, Moses Mawa med sju. Vi scorer etter dødballer, etter innlegg fra sidene, etter kontringsspill, etter etablert angrepsspill. Det gleder meg. Vi har slitt med skader og sykdom. Lars Olden Larsen var ute. Daniel Fredheim Holm har vært ute. Og Robin Rasch er ute. Nå har vi god nok stall til at de som kommer inn, fyller plassene, og vel så det, sier Isnes.

Saken fortsetter under bildet.

KFUM-trener Jørgen Isnes sier ingen i klubben snakker om et mulig opprykk. – Målet er som før sesongen, å holde plassen i divisjonen, sier han.

KFUM-trener Jørgen Isnes. Foto: Jørn H. Skjærpe

Jumpers knee på Fredheim Holm

– Apropos skader. Hvordan er situasjonen nå?

– Dessverre er Håkon Stavrum langtidsskadd. Han er operert i kneet, men tilbake i lett trening, og ventes klar i slutten av august. Jeg savner ham på banen, og jeg savner han på treningsfeltet. En herlig fyr og en god spiller.

– Videre har Lars Olden Larsen slitt med sykdom, men er tilbake.

– Robin Rasch har tatt MR som viste brist i hoftekammen.

– Daniel Fredheim Holm har jumpers knee, som jo er litt skummelt, i form av at smerter kan komme og gå. Men til de som avskriver ham; glem det. Daniel blir fort en joker for oss også framover. Han trenger gode treningsuker nå, men er klar for spill.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

– Skeid er drømmemotstander

Tobias Collett var lenge ute, men er tilbake på sin vante høyrebackplass. Det gjorde at trener Isnes kunne kjøre Dadi Dodou Gaye over på venstrebacken, og frigjøre Kristian Brix til de offensive rollene han var tiltenkt.

– Skeid venter til byderby. Passende motstander nå?

– Drømmemotstander. Vi håper virkelig oslofolket kan komme til Intility stadion og se oppgjøret mellom hovedstadens to beste lag etter storebror VIF. Mange har klagd over at Oslo ikke hadde et lag bak VIF på nest høyeste nivå. Nå har dem to lag der. Kom på kamp, ikke ligg på sofaen og klag, fleiper KFUM-treneren, dog med en noe alvorlig undertone.

Mer fra Dagsavisen