KFUM gikk seg fast igjen, langspurten holdt ikke inn

(KFUM Oslo - Strømmen 1-2). Først ti minutter før slutt fikk vi følelsen av at KFUM satte inn et trykk på Ekeberg. Men de klarte ikke å hente opp Strømmens tomålsledelse.

Bilde 1 av 3

KFUMs hovedproblem i 1. divisjon (OBOS-ligaen) har vært synlig lenge: Mangel på scoringer. Før denne runden lå KFUM nest sist på lista over antall mål: 18 mål på 16 kamper. Sogndal topper den lista med nesten dobbelt så mange fulltreffere.

Denne mandagen ble det en scoring til, men David Tavakolis sene redusering ga ingen poeng. Og nå er det kortere vei til nedrykk enn til kvalifisering for opprykk, der KFUM havnet i fjor.

Spiss-problemet

Også denne gangen måtte en kneskadet David Tavakoli starte på benken, mens Juba Moula fikk rollen på topp. Og igjen fikk vi se et KFUM som ser veldig omstendelige ut når spillet i angrepssonen ikke sitter. Moula fikk aldri utnyttet farten sin før han ble byttet ut med nettopp Tavakoli etter en snau times spill.

Etter sterke prestasjoner mot Ranheim (seier) og Tromsø (uavgjort) så KFUM ut til å komme på skinnene igjen. Men tapet for Øygarden og tapet for Strømmen har sendt laget igjen ned mot bunnstriden.

Før pause var det Stian Sortevik som fikk den største sjansen, men han styrte ballen utenfor i veldig god posisjon etter 38 minutters spill. Laget skapte usedvanlig lite.

Da hadde Strømmen akkurat tatt ledelsen på Ekeberg på deres første sjanse i kampen. Brede Sandmoen la en presis corner og den notoriske målscoreren Kjel Rune Sellin vant duellen med Mansour Gueye i feltet og stanget de gråkledde i ledelsen.

Strømmen så mulighetene

Scoringen satte fyr på kampen, og Strømmen var nær ved å doble ledelsen før pause. Morten Bjørlo fikk skutt fra 18 meter, ballen traff ryggen til en KFUM-forsvarer slik at ballen gikk i en bue over en sjanseløs keeper Alexander Pedersen. Men heldigvis for KFUM også hårfint utenfor stanga.

Strømmens plan var å ligge lavt og la KFUM spille. Etterhvert ble Strømmen mer aggressive i presset og endret kampbildet. For her så de muligheter. Strømmen vant jo også det første oppgjøret i år med 2-1.

Og Kjell Rune Sellin kune blitt tomålsscorer etter en drøy times spill da han kom alene mot keeper, dro seg forbi Pedersen, men da hadde KFUM-back Christopher Lindqvist rukket tilbake og klarte å stoppe Sellin.

Keeper Alexander Pedersem måtte ut i full strekk like etter da Morten Bjørlo fikk sendt avgårde enda et langskudd.

Men Sellin ble tomålsscorer til slutt. Ny corner fra Brede Sandmoen, ny duell mellom Sellin og Mansour Gueye og igjen vant Sellin den duellen da han dro seg smart fri ved borte stolpe. Han headet inn 0-2 etter 78 minutters spill.

Langsom sluttspurt

David Tavakoli kom til sin første store sjanse ti minutter før slutt da han satte ballen rett på keeper fra kort hold. Men sekunder senere sto han på rett sted da det var kaos inne i Strømmen-feltet og Tavakoli skjøv inn rediseringen fra fem meters hold. Han scoret på en keeperretur.

Da ble det en intens sluttspurt for KFUM, men seks tilleggsminutter hjalp ikke. Jørgen Hammer ble sendt fram i angrep, men ettertrykket var ikke bra nok. Og smarte Strømmen-spillere fikk sekundene til å tikke deres vei.

Dermed er Strømmen, som startet sesongen med tre minuspoeng, forbi KFUM på tabellen.

Allerede fredag er det ny kamp. Da skal KFUM møte Stjørdals Blink i nabobygda til Værnes.

PS. KFUM måtte spille i bortedrakter på hjemmebane fordi NFF ikke godkjente noen av Strømmens drakter til denne kampen.

1. divisjon mandag:

KFUM Oslo - Strømmen 1-2 (0-1)

Ekeberg Arena: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Kjell Rune Sellin (35), 0-2 Kjell Rune Sellin (77), 1-2 David Tavakoli (82)

Dommer: Steinar Hauge, Bjarg.

Gule kort: Olav Øby, KFUM Oslo.

KFUMs lag: Alexander Pedersen - Christopher Lindquist, Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Fredrik Kristensen Dahl (Moa Mahnin 78) - Remi-Andre Svindland (Lasse Sigurdsen 67), Robin Rasch - Alagie Sanyang, Stian Sortevik, Olav Øby - Juba Moula (David Tavakoli 58).

Øvrige resultater mandag:

Grorud - Ranheim 0-2, Åsane - Øygarden 3-1. Senere kampstart: Lillestrøm - Kongsvinger, Sogndal - Stjørdals Blink, UllKisa - Raufoss, Sandnes Ulf - Tromsø.