KFUM har vunnet alle sine ni første kamper og viser en imponerende stabilitet. FOTO: PER ERIK MOEN

KFUM eller Grorud

Ni serierunder er spilt. 17 gjenstår. Likevel drister vi oss til å hevde at kampen om opprykk vil stå mellom to lag.

I den andre enden av tabellen virker Lyn fortapt. Klubben står med ett poeng.

LES OGSÅ: KFUM vant toppkampen

Sprekker ikke

Lørdag 24. oktober spilles 26. og siste serierunde i «Trikkeserien». Det er langt dit. Og KFUM har de senere årene hatt for vane å åpne sterkt, for så å falle mot slutten av sesongen. Men det er lite som tyder på at denne sammensveisede gjengen skal gjøre det denne sesongen.

Laget er solid i alle lagdeler.

Bakerst står Orhan Simsek meget sterkt i mål. Ikke minst er han svært jevn i prestasjonene. Han skaper fin trygghet i laget, som ledes av kaptein og midtstopper Eivind Sæther. Han binder sammen den defensive strukturen.

På midtbanen har laget tre spillere som kunne spilt på et høyere nivå hvis det ikke var for at de trives så godt i kompisgjengen i «Kåffa». Christoffer Dahl, Stian Sortevik og Erik Lundanes Jonvik er tre meget ballsikre og tekniske spillere som kjenner hverandre ut og inn, og utfyller hverandre bortimot perfekt.

I angrep har KFUM to kantspillere i Sindre Ek og Dennis Obeng som er noe ustabile i prestasjonene, men som i stor grad bidrar til at lagets- og divisjonens storscorer, Torstein Andersen Aase, blomstrer. 11 scoringer etter ni serierunder sier det meste om hans kvaliteter.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Skader i Grorud

Grorud har også en godt sammensveiset gjeng som var uheldige som fikk sitt til nå eneste tap i kampen mot nettopp KFUM. Selv «Kåffas» trener, Ståle Andersen, sa seg enig i det etter kampen. De var også uheldige i siste kamp mot Kjelsås, hvor først lagets kaptein Morten-Andre Slorby måtte ut med skade, deretter visekaptein Emilio Andre Jørgensen Garcia, som måtte ut etter en smell i 2. omgang. Det later også til at det kun var linjemannen som så en holding som førte til annulleringen av nettsuseren til Grorud på tampen av kampen mot Kjelsås sist søndag.

Grorudgjengen har enkeltspillere av høy klasse, men det er først og fremst den gode lagånden som har ført dem opp på 2. plass, fem poeng bak serielederen KFUM.

Kjelsås utfordrer

Vi kan selvsagt ikke avskrive Kjelsås eller Tromsdalen. Men særlig sistnevnte har vist seg såpass ustabile i prestasjoner og poengsanking at vi tror veien til opprykk bli i lengste laget. Ni poeng kan bli for vrient.

Det er på ingen måte kjørt for Kjelsås i kampen om opprykk (kun ett lag går opp). Men laget virker å være i overkant avhengige av at målscorer Simen Stamsø Møller har dagen, noe han ikke alltid har.

I kveld avgjør styret i Lyn Toppfotball om det skal tillates at et A/S etableres for å redde klubben ut av en sportslig nesten håpløs situasjon. Med ett poeng etter ni serierunder, og uten en samlende kraft på banen, ser det bekmørkt ut for den tradisjonsrike klubben.

Stabæk 2 og VIF 2, kan som kjent ikke rykke opp, mens Ullern og Skeid ser ut til å måtte holde fokus på å ikke rykke ned. Skeid holdt lenge følge med KFUM i søndagens oppgjør, men igjen avgjorde KFUM på slutten.

Stillingen i «Trikkeserien»

KFUM Oslo 9 9 0 0 27-6 27
Grorud 9 7 1 1 25-3 22
Kjelsås 9 6 1 2 25-11 19
Stabæk 2.-lag 9 6 1 2 24-14 19
Tromsdalen 9 6 0 3 14-6 18
Finnsnes 9 5 1 3 20-19 16
VIF 2.-lag 9 3 3 3 19-13 12
Harstad 9 3 2 4 9-16 11
Senja 9 2 2 5 14-21 8
Mjølner 9 2 2 5 7-21 8
Ullern 9 1 4 4 10-18 7
Skeid 9 1 4 4 11-20 7
Holmen 9 0 2 7 5-23 2
Lyn 9 0 1 8 7-25 1


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Opprykk: Vinneren. Nedrykk: Tre siste.

10. serierunde: Lørdag: Holmen - Skeid, Harstad - Finnsnes. Søndag: KFUM - Mjølner, Grorud - Senja, Lyn - Ullern. Mandag: Stabæk 2 - Kjelsås.

Kampen VIF 2 - Tromsdalen utsatt til 6. august.

Måltoppen

11: Torstein Andersen Aase, KFUM

9: Elias Mar Omarsson, VIF 2.

8: Emil Ekblom, Stabæk 2.