Sport

KFUM-arkitekten jakter opprykk

Stian Sortevik (30) utdanner seg til interiørarkitekt, og som kaptein på KFUM Oslo er han den store arkitekten også på banen. Nå sikter han og klubben mot nytt opprykk til 1. divisjon.

– Jeg opplever den berømte tidsklemma, sier Stian Sortevik på telefon til Dagsavisen.

Via sms har han på forhånd spurt om vi kan ringe ham klokka 16.20. Det sier sitt.

– Jeg nyter tilværelsen. Det hele er svært lystbetont, men dog hektisk. Jeg driver med en bachelor i interiørarkitektur, og skal skrive min bacheloroppgave på nyåret. Akkurat nå er jeg i arbeidspraksis, hjemme har jeg samboer og en liten sønn som blir to år i januar.

– Og ved siden av er du kaptein for «Kåffa» ...?

– Det tre arenaene er nok ganske sidestilte. Men, klart at den viktigste er på hjemmebane. Jeg skal legge en kabal med samboeren før jul. Kontrakten min med KFUM går ut 31. desember, men jeg er rimelig sikker på at jeg undertegner en ny.

Les også: Abu blir i VIF

Fire kamper i Oslo

KFUM Oslo skriver ettårskontrakter med spillerne. Men er det en spiller klubben gjerne vil ha med videre, er det Stian Sortevik. Som med- og motspillere i 2 divisjon er enige om at er den beste fotballspilleren av samtlige på dette nivået.

Laget fra Ekeberg hadde en skikkelig nedtur i sommer, og da var det ikke mange som snakket høyt om opprykksmuligheter. Det mer enn viskes igjen i korridorene nå. Med fire serierunder igjen, har klubben fordelen av at de skal spille samtlige i Oslo. Tre på eget gress, og én borte mot VIF2.

– Jeg ser det som en fordel å slippe reising, selv om vi har vært best borte denne sesongen. Det har nok sammenheng med at lag legger seg veldig lavt når de møter oss på Ekeberg. Denne avdelingen er veldig jevn, og det har vist seg svært viktig å score først.

Les også: VIF-dramaet som nesten endte i konkurs (DA+)

Positivt med Skeid

Sortevik sier det plutselig ble veldig mye mer artig når klubben igjen er med i opprykksjaget. Han anser at Skeid er klare for direkte opprykk, med åtte poengs ledelse fire serierunder før slutt. Bak Torshov-klubben er det tett.

Egersunds og Hødd har 39 poeng. KFUM 37. Arendal 36, og Bryne 34.

Fint med Skeid

– Bortsett fra at Hødd må avgi poeng, har vi dette i egne hender, og det kan bli en svært avgjørende sisteserierunde den 27. oktober. Da møter vi Egersunds hjemme.

– Men først skal dere møte tabelljumbo Vard Haugesund kommende lørdag. De kommer med 1-1-9 etter 11 bortekamper. Kun undervurdering kan vel frata dere en komfortabel seier?

– Der er nøkkelen; å unngå undervurdering. Alle vi vet at Vard Haugesund er gode, selv om de ligger der de ligger. De ledet 1–0 på oss i Haugesund i våres, og vi kjempet inn en 2-1-seier. Vi må leke at det er Skeid vi skal møte når vi sitter i garderoben før kamp. Få opp et skikkelig tenningsnivå.

– Apropos Skeid. Som etter alle solemerker rykker rett opp. Tanker rundt det..?

– Det er veldig bra for Oslo-fotballen. Jeg ønsker alle lag i og rundt Oslo godt. I Trondheim har de to lag i eliteserien, vi kan gjerne gjøre det bedre rundt hovedstaden.

– Gjelder dette LSK også?

Les også: Vil unngå nye opptøyer – City tar ny bussrute før Liverpool-oppgjør

– Håper de klarer seg

– Ja, jeg har aldri vært av dem som har en greie mot LSK, og håper de klarer seg.

– Og Stabæk, som du har spilt for i eliteserien?

– Selvsagt. Tidsklemma gjør at jeg ikke får sett dem så mye, men jeg følger med, og håper virkelig Stabæk klarer seg.

KFUM har disse fire kampene igjen å spille: Vard Haugesund (h), Bryne (h), VIF2 (b) og Egersunds (h).

HELGENS SERIERUNDE

LØRDAG 14.00: Vidar - Kjelsås, Brattvåg - Fløy Flekkerøy, 15.00: KFUM Oslo - Vard Haugesund.

SØNDAG 13.00: Egersunds - Nardo, 14.00: Vålerenga2 - Stjørdals/Blink, 18.00: Bryne - Arendal, Hødd - Skeid.

Mer fra Dagsavisen