Sport

KFUM analyserer svakhetene. – Vi gjør individuelle og kollektive feil

(KFUM Oslo - Strømmen 1-2). Før kampen sa trener Jørgen Isnes at «Kåffa» sliter i det offensive spillet. Etter kampen så vi på et annet stort problem da vi satte oss ned. – 40 prosent av baklengsmålene kommer på defensiv dødball, sa Isnes.

EKEBERG (Dagsavisen): Det var meget laber stemning i hjemmelagets garderobe etter nok et tap. Olav Øby lente seg med hodet mot veggen, og ble stående slik. Lenge. Så kom trener Jørgen Isnes og snakket høyt. 
Nede i kjelleren, der bortelaget skifter, hørtes det ut som om Strømmen hadde vunnet cupfinalen.

– Begge baklengsmålene kom ved dødballsituasjoner. Vi er på 40 prosent av baklengsmålene nettopp ved dødballer. Det må vi selvsagt analysere nøye, og vi må gjør noe med det. Kjapt, sier Isnes til Dagsavisen og ser litt tomt ut i lufta.

Kjell Rune Sellin scoret begge Strømmens mål. Det var KFUMs stopper Mansour Gueyes oppgave å «ta» Sellin. Sistnevnte fintet seg unna og traff rent ved begge scoringene.

Felles ansvar

Det som bekymerer KFUM-leiren, er at Strømmen og Sellin vant mange flere dueller inne i hjemmelagets boks.
Kaptein Stian Sortevik snakket lenge med Dagsavisen.

Les også: KFUM kjørt seg fast igjen

– Mange kaller jo denne ligaen for dødball-ligaen. Vi må finne ut av dette fort. Etter kampen sa jeg til Mansour at alle kan miste mannen sin, så ingen av oss skylder på ham, men vi får ta et felles ansvar for å skjerpe oss betraktelig.
Selv tar jeg ansvar for å ikke skape så mye offensivt som jeg har for vane. Jeg har ikke vært god nok. Det er 14 serierunder igjen, så vi har tid på å rette opp defensive og offensive problemer, sier Sortevik til Dagsavisen.
– Dere liker ikke å snakke om snøen som falt i fjor, eller; spillere som er solgt eller skadet. Men, Lars Olden Larsen og Moses Mala er solgt. Og begge bakene, Tobias Collet og Dodou Gaye er skadet. Det bærer dere preg av..?

Salg og skader

–  Klart vi gjør. Gode spillere, bevares. Olden og Moses var terriere som satte press på motstanderne. Og det tar tid å spille inn nye folk på plassene, sier Sortevik.
Stopper Jørgen Hammer var også skuffet etter nok et tap:
– Statistikk taler for seg selv. Vi gjør individuelle og kollektive feil, og dette må vi finne ut av. Vi har mye å gå på over hele fjøla. Vi følte vi var på vei etter fire poeng mot TIL og Ranheim, men så spilte vi i sumpa mot Øygården og fikk tre mot oss på fem minutter, så dette sure tapet mot et godt Strømmen-lag, som er robuste og sterke.
– Vi har en psykologisk utfordring i forhold til å snue en noe dårlig tendens, avslutter Hammer.

Og KFUM må agere raskt. Nå er det tre kamper på en uke. Neste oppgave er overraskelseslaget Stjørdals Blink i Trøndelag og mandag om en uke kommer Sandnes Ulf til Ekeberg. Det blir nye kamper der det må kriges om poengene i en jevn liga.

KAMPFAKTA

KFUM Oslo – Strømmen 1-2 (0-1)

KFUM Arena, Ekeberg: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Kjell Rune Sellin (35), 0-2 Sellin (77), 1-2 David Tavakoli (82).

Gult kort: Olav Øby, KFUM Oslo.

KFUM Oslo (4-2-3-1): Alexander Pedersen – Christopher Lindquist (Håkon Hoseth fra 67.), Jørgen Hammer, Mansour Gueye, Fredrik Kristensen Dahl (Moa Mahnin fra 78.) – Remi-André Svindland (Lasse Sigurdsen fra 67.), Robin Rasch – Alagie Sanyang (Håkon Stavrum fra 79.), Stian Sortevik, Olav Øby – Juba Moula (David Tavakoli fra 58.).

Strømmen (4-3-3): Simen Lillevik – Sverre Bjørkkjær, Kristian Jahr, Hasan Kurucay, Martin André Sjølstad (Magnus Tvedte fra 90.) – Brede Sandmoen (Mats André Kaland fra 60.), Torje Naustdal, Morten Bjørlo – Youssef Chaib (Tega George fra 90.), Kjell Rune Sellin (Håvard Thun fra 90.), Morten Renå Olsen.

1. divisjon menn mandag, 16. runde: 

Grorud – Ranheim 0-2, KFUM Oslo – Strømmen 1-2, Åsane – Øygarden 3-1, Lillestrøm – Kongsvinger 2-0, Sogndal – Stjørdals-Blink 3-2, Ull/Kisa – Raufoss 1-4.

Senere kampstart: Sandnes Ulf – Tromsø (20.00).

Mer fra Dagsavisen