Fotball

Kentas taktiske triumf - Skeid fant aldri mottrekket

(Skeid - Kvik Halden 0-1) Skeids David Hickson lagde såpass mye furore at Kvik Haldens rutinerte fotballtrener Kent "Kenta" Bergersen valgte å endre taktikken. Skeids trener Gard Holme mener de fant aldri et mottrekk til det.

Av Per Erik Moen

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): La det være sagt med en gang: Skeid eide ballen og spillet. Men fant aldri ut av gjestenes spillemønster. Skeid gikk dermed av banen uten poeng for første gang i seriespillet denne sesongen.

 Vi kom i den sedvanlige 3-5-2-formasjonen. Men etter et drøyt kvarter så jeg at Skeids David Hickson var svært bevegelig, hit og dit med ballen. Vi la om til 5-4-1-formasjon, og da ble vi tryggere, sa en smilende Kvik-trener Kent Bergersen til Dagsavisen etter kampslutt.

Les også: Å bli satt pris på

Jubel i Kvik-leiren

På tribunen satt ringreven Stig Mathisen (med fortid i Kjelsås og Skeid). Med sedvanlig høy røst. Etter kampslutt rakk vi å spørre om han er enig i at dette var en taktisk seier av Kenta og Kvik Halden?

– Absolutt. Skeid eide jo ballen og hadde den mye på deres banehalvdel, men Kvik var kompakte og holdt ballen unna de farligste områdene, sa Mathisen.

Vi gikk så rett til Kent Bergersen. Der var det smil fra øre til øre.

– En fenomenal seier. Skeid er gode med ball, det hele handlet om å gi dem minst mulig rom å spille i. Vi ble langt tryggere i 4-5-1. Skeid fikk et par farligheter mot slutten, men denne seieren varmet skikkelig.

###

– Dette var meget skuffende, vi får reise oss i neste kamp mot Fredrikstad, sa Skeids spiss Johnny Buduson etter kampslutt. Foto: Per Erik Moen

Skeids Johnny Buduson var skuffet etter kampen, og sa dette til Dagsavisen:

– Vi ble vel litt for omstendelige, og de sto veldig lavt og fikk kampen inn i sitt spor. Vi skapte vel ikke en eneste stor sjanse, jeg er fryktelig skuffet, sa Skeids spydspiss.

1.omgang var preget av et bortelag som altså lå lavt og tettet igjen, og et Skeid som forsøkte og forsøkte, men vi noterte ingen sjanser i 1. omgang. Omgangens største jubel kom etter 36 minutter da Daniel Braaten slo en tunell og var nær med å lykkes med en til på samme løp.

Les også: Formasjonsbyttet førte til ny seier for Vålerenga (+)

FFK neste

Skeid kom så rett i angrep og satte igjen press på Kvik Halden etter hvilen. Nærmest var Henning Andresen, som sendte kula i tverrliggeren da han fyrte et frispark fra 18 meter.

Kvik Halden har en joker i innbytteren Uranik Sefari. Han kom innpå også i denne kampen, og var mannen bak kampens eneste scoring. Etter 50 minutter dro han av to Skeid-spillere inne i feltet, og bredsiden ballen inn i det lengste hjørnet.

I minuttene etter fikk han tid og rom til å putte på både en og to til, men presisjonen var ikke som ved scoringen.

Skeid presset på for å få poeng, men bortsett fra en stor sjanse for Taofeek Ismeheel, ble det heller ikke det enorme trykket med de store sjansene.

– Vi møter Fredrikstad borte i neste kamp. De spiller fotball sånn som oss, så da blir det en mer åpen og sikkert finere kamp, var Budusons avskjedskommentar.

Skuffet Holme

Skeids trener Gard Holme var også skuffet etter kampen, og sa kanskje han ikke hadde mottrekk til Kentas taktiske omlegging.

– Jo bedre lag vi møter, jo mer av dette vil vi oppleve. Mange vil legge seg lavt mot oss på vår hjemmebane, og vi må utvikle spillet vårt. Vi var litt energiløse i dag, og på bakgrunn av 2. omgangen, vant de vel fortjent.

– Fredrikstad neste. Hva venter dere der?

– Et lag om vil stå langt høyere, og satse offensivt. FFK vil nok passe oss mye bedre, sier Fredrikstad-gutten Gard Holme, som avslutter det hele:

– Kvik har hatt samme trener og stamme i laget i fire, fem sesonger. Jeg er ny trener her, og vi har hatt store utskiftinger. Kontinuitet er et nøkkelord også i fotball. Vi løfter hodene og reiser til Fredrikstad for å heve oss igjen.

Mer fra Dagsavisen