Sport

Vålerenga er Klaessons førstevalg

Kristoffer Klaesson (19) har utgående kontrakt med Vålerenga, men U21-landslagskeeperen er trygg på at partene kan bli enige om forlengelse.

MARBELLA (Dagsavisen): 19-åringen er et av landets største keepertalenter, men avtalen med Vålerenga løper ut etter 2020-sesongen.

– Det er dialog mellom min agent og Vålerenga. Jeg håper at det blir enighet der snart. Mer enn det er det ikke å si, sier sisteskansen til Dagsavisen.

Mandag voktet han buret og holdt nullen da Vålerenga vant 1-0 i treningskampen mot Sandefjord i Marbella.

– Er det andre som er interessert i å hente deg?

– Det vet jeg ikke. Nå er jeg Vålerenga-spiller, og vi snakker sammen om ny kontrakt. Jeg håper det kommer i boks snart.

– Er Vålerenga førstevalget ditt?

– Ja, svarer Klaesson.

Les også: Her er Vålerenga-profilen tilbake på banen etter 276 dager ute (DA+)

Utvikling står sentralt

– Hva må til for å bli enige?

– Jeg har ikke lyst til å gå i detalj rundt hva som skal stå i den kontrakten. Men det viktigste for meg er at jeg må være et sted der jeg kan utvikle meg så bra som mulig. Akkurat nå er det stedet Vålerenga.

– Må du være førstekeeper, føler du? Avhenger din framtid av Adam Larsen Kwarasey (som også har utgående kontrakt)?

– Selvfølgelig vil jeg jo spille. Men det er det ikke jeg som bestemmer. Jeg må bare trene hardt hver dag, og hvis Adam spiller, da må jeg trene enda hardere. Og prestere når jeg får sjansen.

Klaesson, som har Petr Cech og Iker Casillas som keeperforbilder, fikk 12 seriekamper for Vålerenga i fjor.

– 2019 var et innholdsrikt år. Høydepunktet var debuten mot FK Haugesund (4-1-seier 30. juni). Det har jo vært en barndomsdrøm å spille for A-laget til Vålerenga, sier han smilende.

Saken fortsetter under bildet

###

Klaesson trives i Marbella. – Det er alltid godt å trene i fint vær og på gode baner, sier han. Tirsdag morgen reiste han og VIF tilbake til Oslo. Her avbildet utenfor lagets hotell. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Vålerengas lynving tror laget kan kjempe i gullstriden (DA+)

Utenlandsdrøm

Klaesson skal jobbe knallhardt for å ta nye steg i 2020. På sikt er ambisjonen å dra ut.

– Drømmen er å spille i en av de største ligaene i verden. Men det er sikkert ikke så dumt å ta et mellomsteg på veien, sier keeperen.

– Men det er lang vei dit. Nå fokuserer jeg på å jobbe hardt, bli bedre som keeper og gjøre meg fortjent til å spille for Vålerenga, legger han kjapt til.

Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen i Vålerenga sier følgende til Dagsavisen om kontraktssituasjonen:

– Vi har jo seks spillere på utgående kontrakt i år. Adam Larsen Kwarasey, Kristoffer Klaesson, Jonatan Tollås Nation, Magnus Lekven og Herolind Shala.

Les også: Tror stopperprofilen har spilt sin siste kamp for Vålerenga (DA+)

Positive samtaler

– Hvem av dem vil dere ha med videre?

– Det er litt for tidlig å si, det går jo på hva Dag-Eilev vil. Men når det gjelder Kristoffer, så har jeg hele tiden sagt at alle i klubben ønsker ham videre. Han har vært her siden han var 12 år, og vi tror han kan utvikle seg videre hos oss. Vi har veldig bra dialog med Kristoffers gjeng, og hadde nylig et møte. Så er det slik at det noen ganger kan gå kjempefort, andre ganger tar det litt mer tid. Men at vi skal klare å komme i havn … Alt tyder på at begge parter er positive til det. Vi må kanskje finne en løsning begge er litt fornøyd og litt misfornøyd med, sier Ingebrigtsen.

– Hvor mye avhenger Klaessons framtid av Kwaraseys framtid?

– Et veldig godt spørsmål. Vi har Kjetil (Haug) i tillegg, som også utvikler seg. Men det (Adam Larsen Kwarasey) er jo et hensyn man må ta. Så er jo Adam i en veldig vanskelig situasjon med at han ikke får trent ordentlig. Han får dessverre ikke helt orden på ryggen sin. Å si hva som blir utfallet av hans situasjon, nå mens han ennå sliter, er nesten umulig. Han hadde jo en periode i fjor også der kroppen hanglet, sier sportssjefen.

Mer fra Dagsavisen