Keepertabbe felte Godset

MESTERLIGAEN: Strømsgodset rystet Steaua Bucuresti, men en keepertabbe kan ha ødelagt sjansen for avansement.

- Dette er den største utfordringen Strømsgodset noen gang har hatt, sa trener David Nielsen til Dagsavisen før gårsdagens hjemmekamp i mesterligaen.

Og Godset skulle få det tøft mot et meget rutinert rumensk lag. 23 ganger har Steaua Bucuresti spilt i den gjeveste europacupen, og i 1986 gikk til og med det rumenske storlaget til topps i hele turneringen.

Så sent som i fjor deltok Steuaa Bucuresti gruppespillet, der rumernene blant annet holdt på å stjele et poeng borte mot Chelsea i London.

- Jeg mener at vi er favoritter her på Marienlyst, mens de er favoritter på sin hjemmebane, sa Nielsen før kampstart.

Store sjanser

Og det var Strømsgodset som kjørte kampen de første 45 minuttene i går. Vertene skapte flere store muligheter, og Øyvind Storflor fikk den aller største etter 38 minutter. Umarkert på bakre stolpe skulle veteranen bare sette hodet til på et innlegg fra Flamur Kastrati, men Storflor fikk for lite kraft i headingen og klarte ikke styre ballen i det tomme målet.

2. omgang startet på verst mulig måte for fjorårets seriemester i norsk fotball. Publikum hadde knapt funnet setene da Godset-keeper Adam Larsen Kwarasay var på bærtur. Steaua-spissen Gabriel Iancu kunne lobbe inn ledermålet for ­gjestene fra Romania.

Etter scoringen gikk lufta ut av Strømsgodset. Steua la seg dypt i banen og nektet hjemmelaget rom. Dermed uteble lenge sjansene, men i sluttminuttene skulle likevel Godset få muligheten til å sikre et sterkt resultat.

Bare ti minutter gjensto av kampen da Storflor slo et nydelig innblikk mot Júniors pannebrask. Dessverre for Godset maktet ikke midtbanespilleren å sette ballen mellom stengene.

Fem minutter senere var det Iver Fossums tur, men heller ikke denne gangen var avslutningen god nok.

Sjeldent hjemmetap

David Nielsen var opptatt av å bruke hjemmestatistikken for alt den var verdt, men måtte finne seg i at Godset gikk på et sjeldent hjemme­tap. I eliteseriesammenheng har ikke laget tapt på Marienlyst siden 2011. I går hadde imidlertid ikke laget verken tur eller dyktighet nok til å kjempe inn utligningsmålet. På overtid var det i stedet Steaua som holdt på å gjøre 2-0 på en kontring.

Nå står Nielsen og Godset-spillerne overfor en utrolig tøff oppgave hvis laget har tenkt å avansere i mesterligaen. Om seks dager får vi svar på om Strømsgodsets mesterligaeventyr slutter allerede i andre kvalifiseringsrunde.