Sport

Keeperkampen i VIF

Hvem blir førstekeeper i Vålerenga? Spørsmålet er åpent ettersom Adam Larsen Kwarasey ennå ikke er i trening.

Bilde 1 av 3

VALLE (Dagsavisen): Vålerenga har per nå tre keepere i A-stallen. Adam Larsen Kwarasey har ennå ikke trent for fullt i 2020, noe som åpner opp muligheter for Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug. Keepertrener Gjermund Østby mener de tre målvaktene har forskjellige kvaliteter og ferdigheter.

Det var ingen Adam Larsen Kwarasey på Vallefeltet onsdag formiddag. Norsk-ghaneseren sliter fortsatt med en stiv rygg, men VIFs keepertrener utelukker ikke at han kan bli klar til seriestart.

– Det kan nok hende han blir klar. Adam har fått et treningsprogram som gjør at han forhåpentligvis blir bra igjen. Hvis han får trent godt når vi kommer hjem fra Marbella fram til seriestart, skal han nok klare det, sier Gjermund Østby til Dagsavisen.

Fikk tolv kamper

Allikevel er det ikke avgjort hvem som blir Vålerengas førstekeeper. I Larsen Kwaraseys skadefravær i 2019 var det unggutten Kristoffer Klaesson som fikk sjansen i Eliteserien. Klaesson gjorde sakene sine bra i de tolv kampene han fikk, til tross for en vanskelig periode for klubbens del.

– Dersom Kwarasey er uaktuell til seriestart, vil Klaesson ha en fordel med tanke på kampene og erfaringen han fikk i fjor?

– Det vil han sannsynligvis ha, ja. Allikevel skal alle tre få en sjanse i løpet av vinteren og pre-season. Både Klaesson og Kjetil Haug har fått sjanser og stått bra til nå. Vi skal ha et godt grunnlag når vi setter oss ned og skal bestemme hvem som skal stå i første seriekamp mot Molde.

– Hvem er det som ligger best an til å stå akkurat nå?

– Vi har ikke pratet med keeperne om hvem som ligger lengst frem i løypa ennå, det får vi vente med til etter Marbella og se an etter det. Vi har tre keepere med forskjellige ferdigheter og kvaliteter. Adam er veldig rutinert og erfaren, Klaesson er ung og spennende med mentalitet og råskap og Kjetil har fantastiske basisferdigheter. Alle tre har sine fordeler og ferdigheter, så får vi se hvem som trekker det lengste strået, avslutter Østby.

Målbevisst Klaesson

Sisteskansen, som fikk tolv kamper i Eliteserien for Vålerenga i 2019, skal fortsette å jobbe for enda mer spilletid i kommende sesong. Kristoffer Klaesson er defensiv i uttalelsene sine etter trening, men en offensiv keeper på banen. Ambisjonene hans for resten av karrieren er høye, men 19-åringen er klar på at han først må spille fast i Vålerenga.

Vi er tre gode keepere som kjemper om én plass, og jeg trener hardt hver dag for å få plassen. Om jeg er førstevalget er for tidlig å svare på, sier Klaesson.

– Hva skiller deg fra konkurrentene dine?

- Det er vanskelig å svare på, alle keepere er forskjellige. Men jeg er fortsatt ung uten altfor mye matcherfaring på seniornivå. Derfor er jeg kanskje litt tøffere og offensiv, noe som både kan være positivt og negativt. Akkurat nå virker det som det er en bra ting.

– Hva er ambisjonene dine som fotballspiller?

- Det er standardsvaret, det. Det er å spille i én av de fem beste ligaene i verden, men først må jeg spille fast her i Vålerenga. Jeg har mange år igjen, sier han.

Torsdag reiser VIF til Marbella på ny treningsleir. Der skal de spille treningskamper mot Lokomotiv Moskva, Krasnodar II og Sandefjord. Både Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug vil få muligheten til å vise seg frem mot internasjonal motstand.

Mer fra Dagsavisen