Keeperen reddet ett poeng for Grorud i opprykkskampen

(Grorud - Sotra 1-1). Grorud fikk trøbbel mot Sotra i lørdagens toppkamp i 2. divisjon. Nå er avstanden ned til Kjelsås bare tre poeng.

GRORUD KUNSTGRESS (Dagsavisen): Grorud leder fortsatt sin 2. divisjonsavdeling, men fikk et eksempel lørdag på hvor tøff opprykkskampen blir.

– Vi er i posisjon, men dette blir tøft helt inn. Synd vi ikke hoder ledelsen i dag, sier keeper Emil Ødegaard til Dagsavisen.

Men han reddet også poenget for Grorud da han fikk slått et skudd i stolpen fem minutter før slutt.

– Ja, vi kunne tapt, innrømmer han.

Fysikk og tempo

Sotra kunne med seier melde seg på i opprykkskampen (de har en kamp til gode), og laget som trenes av Tommy Knarvik var både fysiske og direkte i sin spillestil. Og de kneblet Grorud i deres offensive forsøk i regn og vind på byggeplassen av en fotballbane på Grorud.

De få entusiastene som fant ly for vinden fikk se en fartsfylt og fysisk kamp mellom to gode lag.

– Vi regnet ikke med å få noe gratis her. Sotra er et godt lag med mye fysikk, ser Kevin Mankowitz til Dagsavisen.

Sotra var nærmest

Etter at Sotra hadde vært nærmest scoring i en jevn første omgang, sendte Mankowitz Grorud i ledelsen etter en drøy times spill.

Endelig kom han seg fri og skrudde ballen elegant ned i keepers høyre hjørne.

– Jeg hadde en spiller i ryggen og måtte avslutte raskt, sier Mankowitz, som kom hjem til Grorud etter at han spilte for Skeid i fjor, der nesten hele sesongen ble ødelagt av skader.

– Nå er jeg frisk igjen, men jeg må kjempe for plassen på laget. Vi har en jevn og god stall nå, sier han.

Duellen mot Kjelsås

Etter at Grorud tok ledelsen klarte de ikke å demme opp for Sotras offensive kraft.

Bare fem minutter etter ledermålet fikk Sotra et frispark som ble slått inn i feltet, den første avslutningen gikk via keeper Ødegaard i tverrliggeren, men på returen var Sindre Austvoll høyest og headet inn utligningen.

Etter det jaget begge to i angrep, men Grorud kom aldri til store sjanser. Den kom i stedet for de hvitkledde som fikk satt et skudd via keeper og i stolpen og ut.

– Hvordan gikk det med Kjelsås, spør keeper Emil Ødegaard, som er på utlån til Grorud fra Lillestrøm.

Og Kjelsås gjorde jobben borte mot Bærum og tok to poeng innpå Grorud. Dermed skiller bare tre poeng og Kjelsås skaffet seg også bedre målforskjell.

Det betyr at Kjelsås går forbi Grorud hvis avstanden er den samme når lagene møtes på Grefsen stadion i slutten av måneden.

– Vi må bare konsentrere oss om neste kamp, vi vet vi er i posisjon og kan styre dette sjøl, sier keeperen.

Og neste oppgave for Grorud er Oppsal borte om en uke.

PS. Grorud har styrket stallen og i løpet av 2. omgang fikk to nye spillere sin debut: Oscar Aga og Andreas Nyhagen. De er kommet på utlån fra henholdsvis Stabæk og Strømsgodset.

2. divisjon avdeling 2 lørdag:

Grorud - Sotra 1-1 (0-0)

Grorud kustgressbane: Ca. 100 tilskuere.

Mål: 1-0 Kevin Mankowitz (62), 1-1 Sindre Austvoll (67).

Dommer: Jørgen Haga, Ekholt.

Gule kort: Trace Murray, Saadic Faisal Elmi, Vetle Skåtun, Grorud.

Helgens serierunde: Lørdag:  Bærum – Kjelsås 1-4, Grorud – Sotra 1-1, Odd 2 – Elverum 2-1

Søndag: Fram Larvik – Mjølner 4-2, Senja – Florø 2-3, Alta – Åsane 2-2, Asker – Oppsal 2-1.