Karsten Warholm tror VM-gullet kan ryke selv med sitt beste løp noensinne

Karsten Warholm spår skyhøyt tempo og ørsmå marginer i VM-finalen på 400 meter hekk. Han forventer spesielt tøff konkurranse fra to rivaler.

Fredag tar Warholm fatt på jobben med å forsvare VM-gullet på 400 meter hekk fra London. Nordmannen har vært i forrykende form denne sesongen, blant annet med tidenes nest raskeste løp på distansen. Det gjorde han i Zurrich i august, da han kom i mål på 46,92.

23-åringen regnes som favoritt, men konkurransen blir meget tøff. Spesielt to mann trekkes fram: Rai Benjamin fra USA og hjemmehåpet Abderrahman Samba.

– Det blir veldig tøff konkurranse. Det skal ikke stå på det. Det som er kult med det er at 400 meter hekk blir en av de «hotteste» øvelsene her. Det ser jeg egentlig fram til, men konkurransen blir tøff, og jeg tror det blir marginalt med skille, sier Warholm til NTB.

Les også: Fredag starter VM. Her er programmet

Forventer Samba i form

Benjamin har denne sesongen vist at han har nivået inne. Han ble nummer to bak Warholm i løpet i Zurrich. Samba, som dominerte fullstendig forrige sesong, har derimot slitt. Han har vært mye skadd. Likevel forventer Warholm å se rivalen i toppform på hjemmebane.

– Jeg tror at om Samba stiller til start, så får vi se en veldig god versjon av ham. Jeg har tatt høyde for at Samba er i godt slag.

Warholms superløp i Sveits i august var bare 14 hundredeler bak verdensrekorden til Kevin Young. Han tror det må en ny kruttsterk prestasjon til om han skal forsvare VM-gullet.

– Det kan til og med skje at jeg slår den gamle verdensrekorden, men likevel blir slått. Det er det som er så sinnssykt, sier 23-åringen om konkurransen på 400 meter hekk.

– Jeg tror det er veldig stor sannsynlighet for at man må springe fort for å ta seieren her. Jeg er i hvert fall innstilt på det.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Trygg på eget opplegg

Etter en sommer med en rekke sterke løp, har det meste handlet om å gjøre seg klar til VM.

– Jeg har egentlig bare prøvd å få overskudd, ligge lavt og trene moderat. Jeg har gjort de tingene som skal til for at formen stiger. Jeg prøver å bygge opp mest mulig og bryte ned mest mulig, forklarer Warholm.

Han har etter hvert blitt rutinert på forberedelser til mesterskap.

– Jeg synes egentlig det har gått veldig bra de siste gangene vi har prøvd. Jeg begynner å bli trygg på rutinene. Vi har et veldig godt opplegg med å toppe formen, men det er alltid spennende å se. Alle mulige ting kan skje, og det er litt tilfeldigheter også, sier han.

Det kommer til å bli varmt i Doha, trolig mellom 35 og 40 grader. Men det bekymrer ikke Warholm i det hele tatt.

– Det er nydelig her. Vi fryser ikke, med mindre vi er inne. Det er veldig fint og digg å trene i. Beina føles ekstra fine i forhold til i høstværet hjemme i Norge. Jeg tror det er verre jo lengre du skal springe for å være ærlig. For min del kjennes det veldig ok. (NTB)

Les også: Her er fullt program for verdensmesterkapet i friidrett i Doha 2019