Karlsson fikk priser og håper å komme tilbake på ski

Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag. – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

Av Stian Grythaugen

Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter. 

20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

– Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen.

I forkant av at gallaen startet satte hun samtidig ord på den tunge tiden hun nå har bak seg. I desember i fjor ble 20-åringen ilagt startnekt som følge av at hun ikke hadde oppfylt det svenske skiforbundets helsekrav. Siden har hun ikke konkurrert i verdenscupen.

Langrennsstjernen har også holdt en svært lav profil i mediene, men i et intervju med  Aftonbladet fortalte hun om egen reaksjon etter startnekten.

– Det var veldig tøft, og jeg ble veldig lei meg. Der og da føltes det som om verden raste sammen. Men det er bare å forsøke å se positivt på det og at man kommer sterkere ut av det, sa Karlsson.

Positivt

På spørsmål om hvordan situasjonen hennes er i dag, svarte hun «det er positivt». Karlsson sa at pilene peker rett vei, men at det foreløpig ikke er tatt noen beslutning rundt når hun kan konkurrere igjen.

– Men jeg håper virkelig å komme tilbake i år, sa 20-åringen, som i intervjuet med  Aftonbladet takker for støtten hun har fått av sine nære og kjære.

– Jeg har hatt kjempebra støtte av ledelsen, familien, venner og kjæresten min. Det er jeg evig takknemlig for, for jeg vet ikke om jeg hadde klarte det selv.

Gjennombrudd

20-åringen fikk sitt store gjennombrudd i langrennssirkuset forrige sesong. Hun kom hjem fra VM i Seefeld med tre medaljer. På 10 kilometer klassisk var hun bare slått av Therese Johaug, mens det ble bronsemedalje på tremila i fri teknikk. 

På stafetten bidro hun altså til svensk gulljubel.

Karlsson endte på åttendeplass i minitouren i finske Ruka som innledet inneværende verdenscupsesong. Siden har hun ikke konkurrert på øverste nivå.

Sörenstam ble hedret av Tutta

Suzann Pettersen delte mandag ut hedersprisen på den svenske idrettsgallaen til venninnen og golflegenden Annika Sörenstam.

Sörenstam er én av golfsportens aller største spillere gjennom tidene uansett kjønn. Merittlisten inneholder 93 turneringsseirer, blant dem ti Major-triumfer.

Sörenstam var den første kvinnen som gikk en runde på under 60 slag i en PGA-sanksjonert turnering. Sörenstam avsluttet karrieren i 2008.

– Jeg er her for å hedre en av verdensidrettens aller største, som jeg har gleden av å kalle min venn, sa Suzann Pettersen da hun entret scenen i Globen.

– Hvilken ære det er for meg å stå her i dag. Jeg hadde plakater av deg på barnerommet. Du var mitt store idol, og det er du fortsatt, fortsatte den norske golfprofilen.

Vant Jerringrpisen

Den svenske orienteringsstjernen Tova Alexandersson ble mandag tildelt den høythengende Jerringprisen under den svenske idrettsgallaen.

Vinneren er stemt fram av det svenske folket.

– Jeg vil takke alle som gjør det mulig for meg å leve ut drømmen min, sa Alexandersson i sin takketale i Globen i Stockholm.

27-åringen tok ikke mindre enn fem VM-gull i 2019. Tre av dem kom under orienterings-VM i Østfold, og de to siste ble tatt under verdensmesterskapet i skiorientering på hjemmebane i Piteå.