Branns Azar Karadas (liggende i midten) setter inn 1-2 i duell med John Arne Riise. FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG/NTB SCANPIX

Karadas slo Riise i veteranduellen

(Aalesund - Brann 1-2). John Arne Riise fikk sin hjemmedebut, men glapp i markeringen da Azar Karadas headet inn 2-1-målet til Brann like før slutt.

Av Adrian Richvoldsen

Karadas scoret med sitt første touch på ballen etter at han ble byttet inn etter 81 minutter. 34-åringen var råsterk i boksen og stanget ballen i mål.

– Dette er en fantastisk følelse og vi tar veldig viktige poeng. Jeg synes vi spiller en veldig, veldig god kamp. Vi kom under og det er ikke lett, så all honnør til gjengen, sa matchvinneren til TV 2 rett etter kampslutt.

John Arne Riise erkjente etter kampen at han møtte sin fysiske overmann i Karadas.

– Jeg snakket med Azar før kampen og sa at vi kom til å møte hverandre på en dødball. Og det gjorde vi. Han er jo sterk som en bjørn han der, sa han og kikket bort på matchvinneren før han beskrev scoringssituasjonen.

– Jeg prøver å henge med så godt jeg kan, men ballen kom så lavt at jeg var sikker på at vår førstemann skulle ta den før den datt ned. Det var det jeg ventet på, men jeg hang jo på som en ryggsekk jeg, sa han med et smil.

Orry Larsen sendte hjemmelaget i føringen

Peter Orry Larsen fikk AaFK-fansen til å juble da han sendte vertene i føringen med en suser fra 25 meter. Etter 59 var det Branns Remi Johansen sin tur til å prøve lykken. 25-åringen dundret til fra langt hold og ballen flakket på vei mot mål, noe som gjorde at AaFK-keeper Andreas Lie slo ballen inn i eget nett.

Det første Aalesund gjorde etter Brann-scoringen, var å sette inn hjemvendte John Arne Riise. Han gikk inn i en offensiv midtbaneposisjon, men slet med å sette sitt preg på kampen til tross for at han fikk vist prov på sitt enorme tilslag.

Brann-trener Lars Arne Nilsen kastet innpå veteran Azar Karadas etter 81 minutter i håp om en lederscoring. Nilsen kunne knapt håpet på noe mer da det første som skjedde etter at Karadas kom inn, var at han ga bortelaget ledelsen på hodet etter en corner.

– Det er en av mine styrker foran mål og det var godt å få hodet på ballen, sa Karadas om vinnermålet.

Fredriksen mener Brann var best

Aafk-trener Trond Fredriksen hadde lite å klage på etter at laget hans tapte.

– Det beste laget vant kampen, jeg synes Brann var bedre enn oss, sa han etter kampslutt og la til at hans mannskap virket engstelige med ballen i laget.

– Vi tør ikke spille noe særlig. Samtidig har vi snakket om kontradekning hele uka og til slutt smeller det. Da blir det slik at Brann vinner fortjent. (©NTB)

KAMPFAKTA

Aalesund – Brann 1-2 (1-0)

Color Line, Ålesund: 10.013 tilskuere

Mål: 1-0 Peter Orry Larsen (6), 1-1 Remi Johansen (59), 1-2 Azar Karadaş (83).

Dommer: Tom Harald Hagen, Grue.

Gult kort: Edwin Gyasi og Peter Orry Larsen, Aalesund, Daniel Braaten, Remi Johansen og Ruben Kristiansen, Brann.

Aalesund (4-2-3-1): Andreas Lie – Adam Örn Arnarson, Edvard Skagestad, Oddbjørn Lie, Mikkel Kirkeskov – Bjørn Helge Riise, Vebjørn Hoff (John Arne Riise fra 59.) – Edwin Gyasi (Mustafa Abdellaoue fra 70.), Peter Orry Larsen, Aron Elís Thrándarson – Franck Boli (Marlinho fra 80.).

Brann (4-3-3): Piotr Leciejewski – Amin Nouri, Vadim Demidov, Bismar Acosta, Ruben Kristiansen – Fredrik Haugen, Sivert Heltne Nilsen, Remi Johansen (Deyver Vega fra 73.) – Daniel Braaten, Mads Hvilsom (Steffen Lie Skålevik fra 58.), Erik Huseklepp (Azar Karadas fra 82.).