Trine Rønning (t.v.) og Solveig Gulbrandsen tar en rask avgjørelse på trening. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Kapteinens VM-start

Hvis England slås i kveld, åpner en ny liten verden seg for fotballjentene. Mye ligger i potten.

 

OTTAWA: Og for kaptein Trine Rønning blir kampen veldig spesiell. Det er først nå VM begynner for hennes del. Hun var skadet i hele oppkjøringen til VM, spilte 63 minutter i åpningskampen mot Thailand for så å stå over de to neste.

En ukes oppladning

Norges kvinnelandslag har både VM-kvartfinale og OL i blikket når England er motstander klokka 22 norsk tid i kveld. Da må forberedelsene stemme.

– Det er litt spesielt med en hel ukes oppladning til en så viktig kamp. Trenerteamet, «de voksne» som de kaller seg, har vært veldig flinke til å holde oss i aktivitet. Vi har hatt en dag helt fri, vært en dag på spa, vært litt på shopping, gjort andre ting og koblet ut hjernebarken litt, forteller Trine Rønning.

Kapteinen er blitt friskmeldt av sine lårproblemer og er klar for å lede Norge i striden.

Hun er blant dem som har sine faste ritualer kampdagen.

– Ja, hele dagen, faktisk. Jeg må dusje, så jeg er restartet og klar til match. I garderoben er det venstre sko på først, og venstre «leggis» på først, sier hun.

– Ellers er jeg helt normal.

Brasiliansk inspirasjon

Elise Thorsnes har ikke faste ritualer hun må gjennom, men hun liker å høre på de samme sangene før hver kamp.

– Jeg hører på musikk, og det er en fast liste. Ellers er det ikke noe spesielt jeg må gjøre, sier hun.

26-åringen har tatt med seg litt musikalsk inspirasjon fra sine brasilianske lagvenninner i Avaldsnes.

– Alle har en sang de har fått inn på listen av det vi spiller i garderoben, og min er en brasiliansk en. Det er en sånn sang du blir «gira» av, og det er min mesterskapssang, forteller Thorsnes.

Forberedt

Ada Hegerberg er ikke blant dem som har faste ritualer før kamp, men også for henne er forberedelsene viktige.

– Jeg gjør mye av det samme før hver kamp. Jeg slapper av og drikker mye, og så visualiserer jeg situasjoner før jeg går inn i en kamp. Jeg ser for meg hva som skal skje og hva jeg skal gjøre. Da er jeg godt forberedt, sier hun.

Trine Rønning har også tenkt på hvordan kampen kommer til å bli.

– Jeg ser for meg at England kommer til å styre mye, ha ballen mest. Det er iallfall det jeg har lyst til. Da kan vi ligge og hogge til og være helt jævlige å spille mot. Vi skal irritere dem hele tida så de mister rytmen og kanskje blir litt grinete, sier hun. (NTB)