Trine Rønning og Elise Thorsnes under treningen på Richcraft Recreation Complex onsdag. FOTO: BERIT ROALD/NTB SCANPIX

Kapteinen ute mot Tyskland

Trine Rønning trente heller ikke onsdag med ball, og kapteinen er neppe med når Norge møter Tyskland i fotball-VM torsdag.

Av Sjur Natvig

OTTAWA: – Det er klart det betyr noe at jeg ikke trente, men vi skal se det an litt til. Det er ikke så mye mer å si akkurat nå, sa Rønning til NTB etter formiddagsøkta som ble stengt for utenforstående etter oppvarmingen.

– Vi har ikke konkludert, men det er helt klart at vi tar ingen risiko med skader. Hvis det er fare for at det kan bli verre så er jeg veldig klar på at da er det bedre å vente. Det kan godt hende at det blir konklusjonen, men vi har ikke landet den helt ennå, sa Even Pellerud.

Rønning pådro seg en strekk i låret i vår og har slitt med den under VM-oppkjøringen. Hun ble erklært kampklar til siste oppkjøringskamp og spilte både den og åpningskampen mot Thailand, men hun kjente mer enn hun håpet i låret etter den kampen.

Irriterende

– Det er ingen hemmelighet, for ellers hadde jeg trent nå. Det er ikke akkurat som det skal være. Det er veldig irriterende, selvfølgelig, men sånn er det bare. Det er bare å jobbe videre og være tålmodig, sa hun.

Strekkskader skal man være forsiktig med, og Rønning vil unngå at resten av VM ryker.

– Hvis det først smeller skikkelig så er det over i mange, mange uker. Det er viktig å være klok, men tålmodighetsprøver er alltid en utfordring.

For to år siden lot Pellerud flere førstevalg hvile i gruppekampen mot Tyskland, og Rønning så Marita Skammelsrud Lund og Nora Holstad Berge temme tyskerne i Norges 1-0-seier.

– Kanskje vi skal kjøre samme taktikk denne gang og la andre slippe til. Jeg er ikke bekymret for lagets del, men personlig vil man jo være med. Det er jo det artigste, men alle i denne troppen bidrar uansett hvilken rolle de har.

Utenfor

Alt tyder på at Rønning torsdag vil være en av dem som bidrar utenfor banen, og at det blir visekaptein Ingrid Hjelmseth som leder laget ut til kampen mot Tyskland.

Pellerud lot ikke utenforstående se hvilket lag han drillet på treningsbanen ved Richcraft Recreation Center utenfor Ottawa, men bekreftet at alle unntatt Rønning trente for fullt. Ut fra tirsdagens trening ligger det ikke an til andre bytter enn på stopperplass.

Mulig norsk lag (4-5-1): Ingrid Hjelmseth – Maren Mjelde, Marita Skammelsrud Lund, Nora Holstad Berge, Ingrid Moe Wold – Kristine Minde, Solveig Gulbrandsen, Gry Tofte Ims, Lene Mykjåland, Ada Hegerberg – Isabell Herlovsen.

Tyskland stiller trolig med følgende lag (4-2-3-1): Nadine Angerer – Leonie Maier, Annike Krahn, Saskia Bartusiak, Tabea Kemme – Lena Goessling,

Melanie Behringer – Simone Laudehr, Dzenifer Marozsan, Anja Mittag – Celia Sasic. (©NTB)