Sport

Kapteinen ser lyst på videre VIF-spill

Jonatan Tollås Nation mener de beste fotballårene ligger foran ham. VIFs kaptein er positiv til å bli værende, men klubben kan foreløpig ikke gi ham et svar. Snart går kontrakten hans med Vålerenga ut.

VALLE (Dagsavisen): Det er ikke lenge siden 30-åringen fryktet for karrieren. En kneskade spolerte hele høstsesongen for stopperbautaen, men nå er situasjonen en helt annen. Tollås har kapteinsbindet og nyter stor tillit under Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

– Kroppen kjennes fantastisk. Jeg hadde en liten lyskestrekk for et par uker siden, men den er jeg kvitt. Kneet er helt fint. Fantastisk, sier han glisende til Dagsavisen.

– Og da er det jo veldig interessant å spørre deg om fotballframtiden. Vi har nå kommet til august, du har utgående kontrakt og føler deg i storform.

– Jeg er 30, da. Er det ikke 30-33 år som er «peak» for en midtstopper? Nå skal jeg være på topp, og føler meg på topp. Jeg er veldig positiv til det vi holder på med her. Så får vi se. Jeg skal snakke med klubben etter hvert, svarer han.

Les også: VIF-stopperen fryktet det verste, nå blir han klar til seriestart (DA+)

Venter ennå

– Har du begynt å snakke med VIF om dette?

– Nei.

– Er det du som kommer til å ta initiativet til en samtale, eller blir det klubben?

– Nei, det vet jeg ikke. Det er nå alltid litt sånn ... En vet ikke hvem som tar den første telefonen. Vi får se, svarer VIF-profilen.

– Men du er positiv til VIF hvis den telefonen kommer?

– Ja da, det er jeg, sier Tollås.

Les også: Backvikaren bytter side (DA+)

Men Vålerenga kan ikke garantere at kapteinen får en ny avtale.

– Det blir det samme svaret som tidligere. Dag-Eilev har sagt dette mange ganger – han vil bli kjent med spillerne gjennom sesongen. Vi tar en prat med spillerne (som har utgående kontrakt) når vi er klare for det. Ingen avgjørelser er tatt, og vi er åpne for alle løsninger, sier VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Men i tilfellet Tollås – er det en spiller dere må bli så mye bedre kjent med? Han er kaptein, har tilsynelatende kommet seg fra kneskaden og nyter stor tillit hos Fagermo?

– At Tollås er kaptein, har ikke så mye å si. Han er en kjempebra fyr, men vi må se om han tåler å spille over tid. Det er en del av vurderingen vår, sier sportssjefen.

Frykter ikke reprise

Mandag spiller Vålerenga borte mot Start i Kristiansand. Sørlendingene ligger nest sist i Eliteserien, mens Vålerenga er oppe på fjerdeplass.

– Vi vet at hvis vi har fokus på oss selv – og ikke så mye på hvem vi møter – så kommer vi til å matche alle lag hjemme og borte. Start har vel ikke tapt på sine fire siste hjemmekampene. De er gode der nede, men så vet vi at vi også er bra. Vi går for alle tre poengene, forsikrer Jonatan Tollås Nation.

Les også: Slik ser motspillerne seg nødt til å stoppe Vålerenga-profilen (DA+)

– Nå er vi omtrent på det tidspunktet av sesongen der det begynte å gå galt i fjor. Hva er forskjellen på VIF nå og da?

– Vi har vist en annen lagmoral gjennom hele sesongen i år, enn det vi gjorde i fjor. I flere kamper har vi kommet tilbake etter å ha havnet under. Vi har i tillegg snudd kamper til seier. Det har vi hatt til gode å vise tidligere år. Det som skjedde i fjor var helt spesielt, noe sånt skjer kanskje hvert tiende år. Jeg føler meg veldig trygg på at det ikke vil skje denne sesongen. Vi har selvtillit i gruppa, og vi har et tydelig trenerteam som viser vei. Vi er trygge på at det vi holder på med her, er bra nok, sier Vålerenga-stopperen.

Mer fra Dagsavisen