Kaptein Møller Dæhli før lagets eneste trening: - Har ennå ikke snakket med alle spillerne

Mats Møller Dæhli ble presentert som norsk kaptein på "nødlandslaget" i Wien tirsdag kveld. Før første trening hadde han ennå ikke snakket med alle lagkameratene.

Tidenes norske landslagsstunt har landet i Wien og tirsdag kveld hadde de sin første trening på Ernst Happel stadion, der EM-finalen i 2008 ble spilt.

Et helt nytt støtteapparat er hentet inn og blant andre var Tore Andre Flo ute og forberedte kveldens treningsøkt.

Mats Møller Dæhli er troppens mest rutinerte spiller med sine 23 landskamper og han roste medspillerne og den innsatsen de ligger ned.

En lang reise

– En kar som Ghayas Zahid har reist fra Kypros til Gardermoen og så hit. Det viser viljen. Det er en veldig god stemning i troppen, sa Møller Dæhli på tirsdagens pressekonferanse i Wien.

Norge får bare gjennomført en eneste trening og også den var i fare hvis det hadde blitt ytterligere forsinkelser etter den litt sene avreisen fra Gardermoen.

Møller Dæhli har vært ute av troppen i klubblaget sitt i Genk de siste ukene, men garanterer at han er i god form.

Han synes betegnelsen "nødlandslag" er helt greit. Han innser at det kan bli et minne for livet.

- Men jeg hadde ønsket at det var Stefan Johansen som satt er som kaptein. Dette er en veldig spesiell situasjon, sier han.

– Det er en vanvittig logistikk som ligger bak dette. Her er det mange gode historier. Hvordan kom våre spillere i Belgia seg ut der det er portforbud, sier trener Leif Gunnar Smerud.

Skulle vært på Gibraltar

Smerud skulle egentlig vært med U21-landslaget på Gibraltar, men den kampen ble avlyst. Da planla han fjelltur i stedet.

Onsdag leder han sin første offisielle A-landskamp. Han kommer til å lene seg på mange av de spillerne han har benyttet sammen på U21-landslaget som har hatt en viss samhandling tidligere.

Østerrike vant kampen på Ullevaal stadion 2-1. Norge må vinne og score minst to mål i onsdagens kamp for å vinne sin pulje.

Tidligere tirsdag ble det kjent at Norges Fotballforbund har sendt en henvendelse til Uefa der de ønsker at kampen mot Romania blir spilt senere eller blir trukket.