Sport

– Kaotiske tilstander

Vegard Hansen, trener for Mjøndalen, sier det er kaotiske tilstander nå. Fordi klubben ikke får på plass nye spillere.

Bilde 1 av 2

12. mai slo Mjøndalen Rosenborg 3–2. Etter det har pila pekt rett nedover. Tre uavgjorte og sju tap er den magre fangsten etter det sensasjonelle comebacket mot serieleder RBK.

– Hvordan beskriver du situasjonen i klubben nå, Hansen?

– Det er kaotiske dager. Mest fordi vi har midler til å hente inn nye spillere, men ikke helt får det til. Vi har hatt mange spillere her på trening, men det blir lite ut av det, sier Hansen til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Vegard Hansen. – Det jeg angrer mest på her i livet er at jeg backa ut

–Naturstridig

– Det er tungt fordi vi så sårt trenger forsterkninger, kjapt. Vi trenger først og fremst å få tilbake den defensive tryggheten i laget, fortsetter han.

– Mjøndalen er kanskje ikke så attraktiv klubb å spille for?

– Det kan man kanskje si. Vi er den minste klubben i eliteserien. Egentlig er det jo naturstridig at vi ligger der vi ligger. Vi rykka nok opp én sesong for tidlig, sier Mjøndalens trener.

Viktig bunnoppgjør

– Hva ligger i det?

– Vi ble nummer tre i fjorårets 1. divisjon. Langt bak serievinner Sandefjord. Vi hadde ikke midler til å forsterke stallen før denne sesongen, vi har fått det nå etter en halv sesong i toppdivisjonen, men har altså en tøff jobb med å få inn de typene vi mener vi trenger.

MIF skal ut i en svært viktig kamp borte mot Sandefjord til helgen. Et rent bunnoppgjør. Mjøndalen ligger nest sist med 16 poeng, Sandefjord sist med ni. En såkalt sekspoengskamp venter i hvalfangerbyen.

– Selvsagt et tøft oppgjør. Sandefjord har hatt stolpe ut i lang tid. De var blant annet gode mot Rosenborg. Vi skal nå gjøre alt vi kan for å stille skjerpet til den kampen.

Følg Dagsavisen på Twitter og Facebook!

– Hva gjør dere?

– Det er nå fullt fokus på det defensive. Vi gjorde ekstremt mange forsvarsfeil i tapet mot Odd sist.

– Du har vært opptatt av å snakke Mjøndalen ned, redd for at dette har smitter over til spillergruppa?

– Nei. Dette handler om realisme. Og litt matte. Det har aldri vært skuespill fra min side, avslutter Vegard Hansen.

Mer fra Dagsavisen