Petter Northugs sponsede Audi A7 fraktes bort etter møtet med autovernet. FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM/NTB SCANPIX

Kaotisk rundt Northug

PROMILLEKJØRING: Det virker som om det råder full forvirring rundt Petter Northugs (28) framtid.

Petter Northugs manager Are Sørum Langås har på nåværende tidspunkt ikke noe å berette om Petter Northugs framtid. I går visste han ikke engang om Northug hadde begynt treningsforberedelsene til neste sesong.

- Vi vil komme tilbake til dette når vi har noe å formidle, er alt det han kan si.

Heller ikke om det kommer til å bli endringer i teamet rundt Northug, har han noen formening om.

Det som er klart er at både sponsorene Coop og Audi er i tenkeboksen om sine framtidige roller. Audi får uansett ikke særlig nytte av ham på lang tid.

- Vi regner med at vi får samlet alle tråder for å ta en beslutning i løpet av ei uke. Vi skal etter planen ha et møte med Petter Northug mot slutten av denne uka. Endelig tidspunkt er ennå ikke bestemt, sier informasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, til NTB.

 

Vet lite

Petter Northugs personlige trener, Eirik Myhr Nossum, har heller ikke mye å meddele.

- Jeg vet veldig lite om det som har skjedd. Jeg sitter i en mørk bunker og skriver på min masteroppgave, og har stengt meg helt inne, sier han til Dagsavisen.

Masteroppgaven handler om effekten av bruk av koffein i større høyder.

- Og det er dette jeg har vært opptatt av den siste tida, fortsetter han.

Derfor har det heller ikke vært noe tema når det gjelder hans status som Northug-trener.

 

Olympiatopp-hjelp

Det som faktisk er det mest konkrete kommer fra dem Petter Northug har valgt å stå utenfor: Norges Skiforbund og Olympiatoppen.

- Vi har tilbudt Petter Northug all den kunnskap og kompetanse Olympiatoppen kan stille opp med, sier sportssjef Åge Skinstad i Norges Skiforbund.

Men han vil ikke si noe om skiforbundet kommer til å tilby Northug en ny plass på landslaget. Men de ønsker å tilby den hjelpen han måtte trenge for å komme tilbake både som person og utøver.

 

Klare krav

Johan Kaggestad, mannen som sto bak både Ingrid Kristiansen og Grete Waitz, og som gjennom sin jobb i Olympiatoppen har jobbet mot skilandslaget, mener nå at forutsetningen for en hjelpende hånd bør medføre klare krav.

- Jeg tror det er viktig ikke å sy puter under armene på ham. Hvis han ønsker å bruke apparatet deres, må han også forplikte seg til å bli en del av laget. Petter kan ikke bare skumme fløten av det som er bra, mener han.

tor.karlsen@dagsavisen.no