Kanskje Deilas verste nederlag

(Glasgow Rangers - Celtic 2-2 eeo, 7-6 på straffer). Kampen Ronny Deila kanskje ikke hadde råd til å tape, søndagens FA-cupsemifinale mot byrival Rangers, endte på verst tenkelige måte for nordmannen. Celtic tapte 6-7 på Ibrox etter straffer.

Av Jørn Henriksen Skjærpe

Det sto 1-1 etter full tid og 2-2 etter ekstraomganger, men i straffesparkkonkurransen sørget Rangers for å sende hjemmefansen til himmels. Nicholas Law ble helten for vertene, mens Celtics Tom Rogic bommet på sin avgjørende straffe.

Dermed er Rangers klar for finale i FA-cupen. Laget møter Hibernian 21. mai.

Ronny Deila var en skuffet mann etterpå.

– Det var en berg-og-dalbane av en fotballkamp. Mot slutten mest ned. Selvsagt er jeg svært skuffet, og jeg er heller ikke fornøyd med prestasjonen. Vi kunne ha vært bedre, og vi var ikke intense nok i pressleddet, sa Deila ifølge Celtics twitterkonto.

Presset øker

I mellomtiden øker presset på Ronny Deila kraftig. Nordmannen sitter trolig veldig utrygt i sjefsstolen i Celtic etter en allerede krevende sesong.

Rangers spiller på nivå to i Skottland, men søndag var det vanskelig å se særlig nivåforskjell på lagene. Dét styrker trolig ikke Deilas sak.

«Du får sparken i morgen», sang Rangers-fansen til Celtic-trener Deila da hjemmelaget ledet 2-1 underveis i oppgjøret.

– Det positive er at vi kom tilbake to ganger og skapte noen sjanser. men alt i alt var ikke dette noen god dag, sa Deila.

– Nå må vi konsentrere oss om de fem neste kampene i serien slik at vi vinner den, konkluderte Deila.

Miller-mål

Kenny Miller og Barry McKay scoret for hjemmelaget før straffesparkkonkurransen, mens Erik Sviatchenko og Tom Rogic scoret for gjestene. På straffer trakk altså Rangers det lengste strået med 5-4.

Spissveteranen Miller sendte Rangers i føringen etter bare 15 minutters spill på eget gress. 36-åringen, som var i Celtic i perioden 2006-2007, mottok ballen inne i gjestenes boks, og fra kort hold gjorde han ingen feil. Rangers-fansen gikk selvsagt bananas da hjemmelaget gikk opp i føringen. Få minutter tidligere hadde Celtics Scott Brown fått en stor mulighet, men skuddet hans fra god posisjon strøk like utenfor lengste stolpe.

Celtic-trener Ronny Deila fikk mer å bekymre seg for etter 24 minutters spill. Da måtte Dedryck Boyata erstattes av Erik Sviatchenko. Tidligere Manchester City-stopper Boyata fikk seg en smell tidlig i kampen, og denne klarte han ikke å riste av seg.

Likevel burde Deilas mannskap ha utlignet til 1-1 i det 32. minutt. Celtic-angriper Leigh Griffiths dundret et skudd i innsiden av stolpen og ut, men lagkamerat Patrick Roberts sto perfekt plassert på returen. Rangers-keeper Wesley Foderingham var utspilt, men Roberts presterte på utrolig vis å sette ballen utenfor fra kort hold.

Celtic-utligning

Celtic startet 2. omgang med et intensivt press, og etter knappe fem minutter fikk bortelaget sin belønning. Innbytter Sviatchenko stanget inn 1-1 etter en flott corner av Roberts. Ronny Deila feiret vilt på sidelinjen.

Det var færre store sjanser og litt lavere tempo etter utligningen, men Celtic fikk en stor sjanse like før ordinær tid var ferdigspilt. Charlie Mulgrew headet over.

Seks minutter ut i 1. ekstraomgang tok hjemmelaget ledelsen igjen. Barry McKay dundret ballen i vinkelen fra distanse. Rangers-fansen begynte å se finalen i horisonten, men Celtic ga ikke opp. En annen innbytter, Tom Rogic, utlignet for gjestene, naturlig nok til stor glede for treneren. Nok en gang feiret Deila vilt på sidelinjen.

Dessverre for Deila – og Rogic – var det Celtic-innbytteren som altså ble syndebukk på tampen. Han bommet på det avgjørende sparket i straffesparkkonkurransen.

Stefan Johansen startet for Celtic, men etter 84 minutter ble han byttet ut. Nordmannen, som pådro seg et gult kort etter 75 minutter, så ut til å slite med en liten skade. (©NTB)

Skotsk FA-cup fotball søndag, semifinale.

Rangers – Celtic 2-2 (1-0), 7-6 etter straffesparkkonkurranse

Mål: 1-0 Kenny Miller (16), 1-1 Erik Sviatchenko (50), 2-1 Barry McKay (96), 2-2 Tom Rogic (106).

Stefan Johansen spilte 84 minutter for Celtic.