Sport

Kane om mulig Europa-fiasko: – Ville vært ille

Tottenham-stjernen Harry Kane kaller inneværende sesong en stor skuffelse og mener det vil være en skam om London-klubben ikke spiller i Europa til høsten.

– Denne sesongen har vært en skuffelse. Vi er ikke der vi vil være som klubb, og jeg vet at supporterne også er skuffet, sier Kane i et intervju med BT sport.

Spurs ligger for øyeblikket som nummer åtte i Premier League, tre poeng bak Wolverhampton på den siste kvalikplassen til europaligaen. Sheffield Uniteds sjuendeplass kan også holde til kvalifiseringsspill dersom byrival Arsenal ikke vinner FA-cupen.

– Det ville vært ille om en klubb som vi, spesielt med tanke på de siste fem-seks sesongene vi har hatt, ikke får spille i Europa. Det hadde vært en enorm skuffelse, sier Kane.

– Vi vet hvor mye det betyr for klubben, fansen og spillerne å få spille i Europa, tilføyer måltyven.

Tottenham var i mesterligafinalen så sent som i fjor. I år røk de i åttedelsfinalen.

Mye tillit

Til tross for den tunge sesongen forteller Kane at han har fått en god relasjon med manager José Mourinho, som erstattet Mauricio Pochettino i november.

– De er definitivt to ulike typer managere, men det har fungert utmerket. Vi snakker veldig ofte, sier Kane.

– Han er her for å vinne. Det er åpenbart ingen trofeer å vinne denne sesongen, men neste år er det målet hans.

26-åringen har spilt samtlige minutter siden Premier League startet opp igjen etter koronapausen og har notert seg for to mål.

Tottenham møter Newcastle borte onsdag. Deretter gjenstår Leicester søndag, før Tottenham avslutter sesongen mot Crystal Palace 26. juli.

Mer fra Dagsavisen