Sport

Kane: – For øyeblikket mener jeg at jeg kan score i hver eneste kamp vi spiller

Englands kaptein Harry Kane mener han kan score i hver eneste VM-kamp framover. Han står med fem mål på de tre første kampene.

Målmaskinen har hamret inn mål for Tottenham de siste sesongene og scoret begge Englands mål i sin første VM-kamp mot Tunisia (2-1). Deretter fulgte han opp med tre mål i 6-1-seieren mot Panama.

Mot Belgia i siste gruppekamp ble han sittende på benken for å være uthvilt til åttedelsfinalen mot Colombia tirsdag.

Med fem mål er han VMs toppscorer før utslagsrundene, og Kane er sikker på at han kan fortsette der han slapp mot Panama.

– Hvis jeg hadde spilt og ikke scoret mot Belgia, hadde jeg kanskje tenkt at «jeg ikke scoret i forrige kamp». Men jeg kommer fra et hattrick og er klar for den viktige kampen mot Colombia, sier Kane til britiske medier.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Viktigst å vinne VM

– For øyeblikket mener jeg at jeg kan score i hver eneste kamp vi spiller. Spesielt når jeg får så mange gode baller å jobbe med og er i flytsonen. Man kan nesten ikke vente med å gå ut på banen, sier Kane videre.

Superspissen mener det er viktigere for ham å vinne mesterskapet enn å bli VMs toppscorer.

– Målet mitt er ikke å bli toppscorer, men å vinne VM. Hvis toppscorertittelen følger med så er det perfekt, sier Kane.

Les også: Se oversikten: Slik spilles hele VM i fotball 2018

Konkurranse

Han legger til at det selvsagt ville vært fint om han ble mesterskapets mestscorende spiller.

– Jo lengre vi er med i turneringen, desto større sjanser har jeg til å klare det.

Lørdag forsvant en av Kanes største konkurrenter til å bli toppscorer ut av turneringen da Cristiano Ronaldos Portugal tapte sin åttedelsfinale mot Uruguay. Ronaldo sto med fire mål.

Belgias Romelu Lukaku, som mandag spiller mot Japan, er nærmest Kane med sine fire mål så langt. Tirsdag spiller England sin åttedelsfinale mot Colombia. (NTB)

Les også: Ja, England kan vinne VM

Mer fra Dagsavisen