Sport

– Kan godt ta en ny «avtale»

Både Danmark og Frankrike vil være fornøyd med uavgjort når lagene møtes i VM i dag. Poengdeling vil sende begge videre fra gruppe C. BT trekker paralleller til 2-2-kampen mellom Danmark og Sverige i 2004-EM.

Italia kom med beskyldninger om avtalt spill da Danmark og Sverige spilte 2-2 i 2004. Resultatet sendte våre naboer videre fra gruppespillet på de asurblås bekostning. Nå spekulerer medier som BT og Marca i en slags reprise for danskenes del - denne gang med Australia som offer. Poengdeling i Moskva i dag vil sende australierne ut, selv om de skulle slå Peru i sin kamp.

Frankrike er allerede videre med seks poeng, men sikrer gruppeseier med uavgjort. Danmark står foreløpig med fire poeng, Australia med ett og Peru med null.

Spøkefull

– Ja, vi kan godt ta en ny «avtale». Ser vi på siste kamp i EM (2016) i gruppen sist gang, så spilte Frankrike 0-0 (mot Sveits). De lot alle med gule kort hvile. Vi kan jo håpe på at det skjer igjen. Så kan vi håpe at Christian (Eriksen) snakker med den franske keeperen (Hugo Lloris, Eriksens lagkamerat i Tottenham), sier Danmarks landslagssjef Åge Hareide til BT og ler.

– Så vi er godt på vei..

– Ja, vi er det. Hahaha. Nei, det er en «joke», understreker den norske trenerveteranen overfor den danske avisen.

– Hvem ringer franskmennene og avtaler uavgjort?

– Fransken min er veldig dårlig, så jeg vet ikke. Vi «krysser» på.. Eller, vi krysser fingrene for et godt resultat, mener jeg, sier en glisende Thomas Delaney til storavisen.

Også Marca har merket seg at uavgjort vil gagne begge lag, skriver danske Tipsbladet. Den spanske avisen mener kampen «vil bli gjenstand for stor mistenksomhet» dersom Danmark og Frankrike spiller uavgjort.

Simon Kjær, Danmarks lagkaptein, innrømmer at tanken på en poengdeling ligger i bakhodet. – Jeg har aldri gått på banen for å spille uavgjort. Det vil aldri være riktig inngang til en fotballkamp, innleder han overfor Ekstra Bladet.

– Fint med U

– Men utover i kampen kan uavgjort bli en faktor begge lag kan leve med, legger Sevilla-stopperen til.

Kjær sier dessuten følgende til BT:

– Jeg tror begge lag har som inngang til kampen at uavgjort er fint. Det har jeg det også fint med.

Hareides mannskap får absolutt godkjent for poengfangsten så langt i VM, men prestasjonsnivået har ikke vært det beste. 1-0-seieren mot Peru var heldig, mens 1-1-kampen mot Australia heller ikke var voldsomt imponerende fra danskenes side. Kanskje kan Christian Eriksen og co. slippe seg mer løs når franske stjerner som Paul Pogba, Kylian Mbappé og Antoine Griezmann står på motsatt halvdel – vel å merke hvis ikke landslagssjef Didier Deschamps velger å hvile dem. Avisen L’Equipe tror på mange endringer fordi avansementet er sikret. Deschamps avviser uansett at laget vil spille for U.

– Vi spiller for å vinne, sier han, ifølge Ekstra Bladet.

Mer fra Dagsavisen