Sport

Kan frasi seg VM-plass på sprinten

Astrid Uhrenholdt Jacobsen fikk sesongens største opptur lørdag. Men det er ikke opplagt at hun takker ja til en startplass på sprinten.

Av Egil Sæther

OTEPÄÄ: Kathrine Harsems plass på sprinten i VM virket helt klar fram til Astrid Uhrenholdt Jacobsens pene 4.-plass i Otepää lørdag.

4.-plass skjedde samtidig som Harsem falt i semifinalen mens hun var helt i tet.

Dermed blir det kanskje kamp om den siste plassen bak Heidi Weng, Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla likevel?

Marit Bjørgen har i tillegg plass på sprinten som tittelforsvarer.

– Det er ikke utøverne som tar ut laget, men per nå har jeg ikke billett til Lahti før på torsdag. Jeg skal hjem til Norge etter løpet i morgen og ha noen dager på hytta for meg selv, sa Jacobsen. Og legger til:

- Blir jeg tatt ut,kan det hende jeg sier fra meg plassen,, sa hun til NRK. Også Jacobsen hadde uhell i lørdagens finale, da hun var nær ved å kjøre ut av løypa og tapte tid.

For landslagsledelsen blir det en liten nøtt. Katrine Harsem har virket sikker på plassen til nå i vinter.

– Falt du fra en VM-plass, Harsem?

– Da får det bli sånn. Jeg håper de ser hva jeg har gjort før i år og hva jeg viste i kvartfinalen. Jeg føler meg i bra form, og så får vi se hva de velger å gjøre, sa Harsem.

For Astrid Uhrenholdt Jacobsen ble dagen hennes nesten like bra som i Otepää for 10 år siden. Da tok hun 2.-plass i den klassiske sprinten og ble verdensmester i Sapporo bare uker etter.

– Dette var en veldig opptur. Jeg var egentlig veldig fornøyd etter prologen. Da hadde jeg den riktige følelsen i kroppen, ikke slik det var i Falun og i NM. Det var godt å kjenne at jeg ikke har tatt større skade av å konkurrere med den infeksjonen i kroppen. Det er det jeg har vært litt bekymret for. Det kjentes bra ut i dag, og det er jeg fornøyd med.

–Hva håper du å gå i VM?

–Jeg har størst ønske om å gå skiathlon, 10 kilometer og for så vidt en tremil slik jeg skøyter nå. Da tror jeg det ville ha vært gøy å gå en tremil. Søndagen blir veldig spennende, for det kjennes ut som om det virkelig er i ferd med å løsne, sa Jacobsen.

Søndag er det 10 kilometer klassisk på programmet i Otepää. (NTB)

Mer fra Dagsavisen