Sport

Kan få sparken

Real Madrid blir uten trofeer denne sesongen. Det kan koste trener Carlo Ancelotti jobben.

For etter at Barcelona i helga sikret seg seriegullet med 1–0-seieren over Atlético Madrid, står Real Madrid ribbet tilbake.

Nå stilles det spørsmål ved om storklubben, som er verdens rikeste hva gjelder årlige inntekter, kommer til å ta grep etter det som må anses for å være en mislykket sesong.

Taus styreformann

Spanske medier har spekulert høyt i at Ancelottis dager på Santiago Bernabéu er talte. Styreformann Emilio Butragueno nekter å frede italieneren.

– Dette vil jeg ikke si noe om nå. Det gjenstår fortsatt én kamp, så får vi se etter det, sier han.

Blant trenerne som nevnes som mulige Ancelotti-arvtakere i Madrid er Jürgen Klopp, José Mourinho, Rafa Benitez og Porto-sjef Julen Lopetegui.

Men Carlo Ancelotti har signalisert at han gjerne vil fortsette også neste sesong.

– Jeg vil alltid vinne de viktigste konkurransene. Det er mesterligaen og La Liga. I år var jeg veldig nær, men jeg prøver igjen neste år, sier han.

Mer trøbbel

Samtidig kan nye seedingsregler i mesterligaen skape mer trøbbel for Real Madrid og andre storklubber.

Tidligere ble klubbene seedet ut fra UEFAs klubbranking foran trekningen av mesterligaens gruppespill. Slik blir det ikke denne gangen. Nye regler medfører at det er de ulike ligaenes kvalitet som legges til grunn og ikke enkeltklubbenes prestasjoner, skriver Daily Mirror.

Det betyr i praksis at det er seriemesterne fra Europas sju beste ligaer, samt den regjerende mesterligavinneren, som toppseedes foran høstens trekning. Disse klubbene slipper dermed automatisk å møte hverandre allerede i gruppespillet.

Den øverste seedinggruppen til høstens trekning vil se slik ut: Barcelona, Bayern München, Chelsea, Juventus, PSG, Benfica, Zenit og PSV.

Mer fra Dagsavisen